Mexikansk afton

Imorgon jobbar jag till kl. 17, sen ska jag spurta hem och göra mig i ordning för en mexikansk afton på Esplanaden. På med espandrillos och sombrero!
Ska tydligen bli en blöt kväll. Värdinnorna har ju varit i grannlandet och handlat diverse spritsorter. Blir nog en del Margueritas kan jag tänka mig. Får se om vi är kapabla till att gå upp på Aveny sen, är ju höstpremiär imorgon.

Blir ju lite av en avskedsfest för Anna (för min del iaf). Jag åker till Kreta på fredag och när jag kommer hem så flyttar hon till Stockholm samma dag, (för att börja jobba på världens största Ikea-varuhus). 
=( Buhu, vad trist det blir! Men kul för henne. Man får väl åka ner på besök när byggruschen har lagt sig...

Hasta la vista!

Husfantasier

Det känns nästan som om det finns alltför många tapeter att välja bland. Har hittar massor som jag kan tänka mig. Lite oväntat att de är så mönstrade, jag brukar ju ha ganska enfärgat och lite mer diskreta i vanliga fall.

Den här är mer blå än den ser ut på bilden, lutar åt den i sovrummet.



Kanske nån av dessa i vardagsrummet...

     

Blir nog vitt kök med en fondvägg(el.fototapet). Den här är fin.


Det här badkaret vill jag ha.



Och det här kaklet ska in i nåt av badrummen, om än bara på en liten yta.



Lär väl sluta med att det bli mest vitt ändå, med lite färgklickar här och där.
 


 

Sicko

Jaha, då har man drabbats av en megaförkylning då. Vi som ska ska på banken och skriva på kontrakt på huset imorgon. Lär väl sitta och snyta mig hela tiden. Hoppas det går fort.

Hade iallafall kul igår. Bowlade med jobbet på O´learys Bowling, sen åt vi middag där. Efteråt gick vi in till stan. Dom flesta drog på O´learys, men jag och Anna gick hem till andra Anna. Vid ett snåret gick vi ner på Oscar. Lagom kväll, inge bakis som tur är. Hade ju bara fattats att man hade varit det oxå.

Lite bilder från kvällen. (lite dålig kvalité på vissa tyvärr...)

     

     

Hur mycket kött finns det på en fiskmås?

Ikväll är det fest med min avdelning. Eller som nån har döpt den till "Hur mycket kött finns det på en fiskmås?" Ska bli en intressant kväll. Återkommer med information imorgon om jag inte ligger däckad...

Ha en trevlig kväll!

Lars och hans tjej

Har nyss sett en film med extremt märklig handling. "Lars and the real girl". Den handlar om en kille som är lite socialt missanpassad. Han köper en docka(Gummi-docka som ser ut som en riktig tjej) på internet som han bygger upp en relation med... Han tror att hon är levande och hela byn måste låtsas med. Mycket skum film, men lite kul på sätt och vis.

Vet inte om jag ska rekomendera den dock.

Da House







Denna frodiga trädgård ska vila under mina icke gröna fingrar. Undra hur många växter jag hinner döda på ett år? Återstår att se...
Var och tog massa mått på kök och badrum idag, så jag kan börja planera på allvar.

Håller parallellt med husplaneringen på att fixa inbjudningar till min brors bröllop oxå.
Dä ä mycke nu!
Men kul är det =)


Käckt värre!

Idag hjälpte jag en kund, vi gick igenom gamla kataloger för att hitta hans möbel. Istället hittade jag massa käcka bilder. För dom var verkligen käck!

Så här glad kommer vi nog också se ut när vi håller på och monterar upp vårat kök... Hmm. Jag gillar hakpartiet på karln, ser superkäck ut!



Eller medans vi tapetserar. (Jag kan redan nu föreställa mig svordomarna när det går ont)


Snacka om det glada 80-talet! Dom få människor som är med i dagens kataloger är inte ens i närheten av att vara så glad. Kanske var alla pastell-färgerna som gjorde folket glad?


Fynd-time

I fredags var vi ut och åt middag på Oscar med Olles familj. Hans mamma har fyllde 60 år i juli men var bortrest då, så vi överraskade henne i fredags istället med middag och en natt på hotell. Var supertrevligt! Jag skulle ju tyvärr jobba dagen efter, men jag lyckades få i mig rätt många goda drinkar ändå av nån anledning... Men mådde för ovanlighetens skull bra dagen efter.

Har ju sen jobbat hela helgen, så det har inte gjorts många knop utanför blå-kuben. Förutom planerat husrenovering och lite sånt. Har börjat häcka på Tradera en hel del, så jag hoppas hitta några roliga fynd, så som lampor och lite annat kul. Har än inte handlat något, men jag har lite på gång. (Kanske har gjort av med alla pengar innan vi får tillträde...)

Tänkte försöka åka till huset och ta massa mått, bla. på köket. Så jag kan börja hamstra fynd =)


Snyggt flygfä

Har varit och diskuterat om huset idag. Är lite speciellt då det handlar om affärer med släkten måste jag säga. Men det ser ut som det ska lösa sig nu iallafall. Kul!

Var till M & P efter. Hittade den här snygga fjärilen på deras bro, den hade visst suttit på samma ställe hela veckan.


Ledig dag

Idag åkte jag och Terese ut till Janet och käkade lunch. Inte ofta alla är ledig samtidigt. Trevligt var det!
Efter det for vi förbi Gummiverkstaden och bytte mina däck som äntligen hade kommit, så nu kan jag besikta bilen på fredag och hoppas på att den går igenom. Vore ju bra om man slapp några fler utgifter på bilen nu, har lite annat att lägga pengarna på.

Verkar som det är helt klart nu att vi blir granne med brorsan. Ska dit och titta imorgon och komma överens om hur det blir, när det ska vara tomt och när vi ska skriva kontrakt. Misstänker att det blir lagomt till vi kommer hem från Kreta.
Jag har redan börjat inreda huset... Vi var ut till Birsta idag och spanade in tapeter, kakel och badrumsinrening.
Vad kul det ska bli att renovera, för det behövs!

Vilken fabulous höst det kan bli!


Flashbacks

I söndags skulle M & P ta med sig brorsans äldste pojk upp till Frösön, så vi hakade på. Jag har inte ens varit i Östersund på över 10 år. Och sist jag var där så var jag på Yran, så jag såg väl inte så mycket mer än Badhusparken och nåt torg typ.
Vi var på Frösö zoo och skulle kolla in djur med lille L. Var som att kastas tillbaka 20 år i tiden! Allt var ju förhistoriskt. Kan ge mig fasen på att jag själv har åkt flera av helikoptrarna, bilar och hästarna m.m. som stod uppställda där, dom var väldigt slitna. Men dom har ju bara öppet 2 månader per år, så jag kan ju förstå om dom inte har råd att renovera. Märkligt ställe...

                 

Husfronten

Har ju varit extremt dött på husfronten i sommar, har inte dykt upp några hus alls i princip. Men i förrgår var vi och tittade på ett hus i skottsund som kom ut på Blocket. Lite dyrt med tanke på att det var inte mycket gjort sedan 1975. Men det kostar ju lite extra att bo i Skottsund.
Igår var vi hos brorsans familj. Min Farbror och Faster har ärvt huset mittemot brorsan så dom var uppe från Fjollträsk och fixade lite. Min Farbror frågade om vi inte var intresserade av att köpa huset. Så nu ska vi dit och titta lite mer ingående på hur man kan bygga om och så(lite skum planlösning) sen får vi väl se om priset blir lämpligt oxå...
Känns lite märkligt att det blev så precis att brorsan flyttat in i sitt nya hus och att dom fick ärva huset mittemot, inom samma år. Men det är kanske meningen att vi inte ska bli av med varandra, om vi nu köper det.

Resa i inlandet

I förrgår åkte vi på en biltur innöver Bispgården, Hammarstrand, Kälarne m.m. Kan inte minnas att jag någonsin åkt där tidigare. Trots att Mormor och Morfar plöjde genom dom flesta små orter i mellansverige med mig och brorsan när vi var små. En riktigt mogen resa! Men vi hejdade oss att gå ner till "Döda fallet" när vi bara såg pensionärer där...
Men guud vad fina hus det finns efter den där sträckan alltså, gillar man att pendla så vore det ju drömmen att bo i nåt sånt stort och fint kråkslott med fantastiska vyer. Givetvis stannade vi och fikade efter vägen, precis som det ska vara!

      
     

Kanske skulle byta bil...

Lämnade in bilen idag för fixning. Gick på över 5.000:-, inte speciellt kul. Men jag är väldigt nöjd över verkstaden jag lämnade den på ändå(Framvagnsspecialisten).

Var hos brorsans familj idag. Vi tog en promenad med lådbilen. Den är rejält utrustad med dragkrok, avgasrör, reg.skylt m.m. Och väldigt ekonomisk! Kanske man skulle byta bil...?


Taskig slityta...

Var till Indal igår och hälsade på Olles arbetskompis med familj. Hamnade bakom den här på vägen dit. Jag hoppas verkligen inte att dom får punka nånstans i storskogen. Fast dom ser ju ut att varit med om nåt värre redan, så dom kanske är van...

        

Nu har jag dejt med Barnaby i tv-soffan!



Grillat é gott

Har nyss kommit hem från familjemiddagen hos mamma och pappa. Trist att det blev skitväder.
Pappa fick ha regnkläder på sig och stå under ett parasoll när han grillade. Vad gör man inte för lite grillat...?
Tog lite bilder på dom söta små killarna oxå.

           

Semesterhelg

Nu har det ju inte blivit lika mycket solande dom 2 sista dagarna. Men det är samtidigt lite skönt att få vila huden. "Skinnkostymen" kändes ju ett par nummer för liten vissa dagar pga. all sol. Fast jag hoppas på några fler soldagar till veckan.

På tisdag ska jag lämna in bilen för att reparera den. Skulle ju byta spindelled förra veckan, men då upptäckte mekanikern att avgas röret hade nästan rostat lös närmast katalysatorn. Så det blir till att byta ut hela det. Plus att jag ska köpa 2 nya sommardäck till veckan också. Blir sammanlagt en nätt summa på ca. 7.000:-. Tur vi blåste av att åka till Norge, hade nog inte haft riktigt råd med det. Men efter den här reparationen har jag ju en bil i princip toppskick =)

Igår handlade vi med oss mat och for till Ullis och grillade. När vi hade ätit klart åkte vi hem till Helena för drinkar på altanen. Vid kl. 23 åkte vi ner på pubafton på Juniskärs café. Det hör ju sommaren till att ha varit där åtminstone en gång per sommar. Känns som att tiden har stått stilla dom senaste 10 åren när man kommer dit. Hela Njurunda finns alltid på plats. Lite jobbigt att vara "städad" där(för det var jag). Man stör sig på att merparten av alla är hyffsat packade... Det regnade tyvärr, så man fick vara under tak och trängas.

Vi skulle gå ut bakom bilen för att kissa under tiden vi var där(finns bara en toa på stället som alla ska dela på). Jag tyckte att det var smart att gå ut en bit i höggräset, vilket visade sig vara ett dike! Gled rätt ner i det pga. det blöta gräset och slog armbågen i en sten. Jäkligt irriterande! Tur att det inte var vattenfyllt.

Snart ska vi åka till mamma och pappa för att grilla med dom och brorsans familj. Ska bli kul, har inte träffat kidsen på hela veckan. Får nog ta och låna den äldre nån dag här och åka och bada om det blir väder.

RSS 2.0