Lyx-jobb...?

Nu är sista natten avklarad! Skönt att ha det gjort på ett sätt, men vi har haft kul. Lite frusen inatt bara, gick och prickade av massor av listor hela natten, inte så fysiskt uppvärmande.
Men jag har svårt att tro att andra som jobbar natt har det så "lyxigt" som vi har haft det.
Börja jobba kl. 20, frukost-buffé kl. 22, lunch kl.00.30, fika med kaka kl. 03 och slutar kl. 05. 
Sen så i förrgår natt kom det 2 st. massörer så alla fick massage i en kvart vardera!

Har insett att jag kanske inte kan anta den tjänst som jag har blivit erbjuden. Eftersom det är en fast tjänst på 50% så kommer jag inte få nya stämplingsdagar när dom tar slut. Och den risken kan jag ju inte ta, även om jag "förmodligen" kommer att kunna jobba upp till nästan heltid ändå. Tänk om jag köper hus och sen om ett år står där med en halv inkomst... Hade ju varit annat om jag hade blivit erbjuden en tjänst på 75%, då hade man ju kunnat chansa.
A-kassan har skumma regler. Ska ringa dit när jag vaknat och kolla upp det ordentligt, så jag inte gör något dumt.
Får väl fortsätta jobba extra, eller söka vikariat, tills att jag har hittat ett "riktigt" heltidsjobb.

Fattiglapp

Slutsumman hos bilverkstaden hamnade på 5800:-!

Å jag som bara skulle serva och laga ett glappt handtag... 3000:- för att fixa handtaget, vette fasen om det är värt det? Trist utgift iallafall.

Nu ska jag åka och klippa mig!


Som ett brev på posten...

Idag kom domen, brevet från Clas Ohlson! Dom vill inte ha mig...
Förmodligen klarar jag mig utan dom, men ändå.

Bilen blev inte klar idag, dom hade fått fel grejor till låset. Kul.

Nä nu är det nya friska tag som gäller! Innan sommaren ska jag ha nytt jobb och nytt boende!

Ringde förövrigt hyresvärden idag om varmvattenberedaren. Vaktis hade inte nämnt nånting till han om att den inte funkar som den ska, trots att jag har sagt till han 3 gånger...
Hyresvärden är ju inte så smart heller, "har du kollat hur länge han duschar", ska jag alltså stå och klocka killen!?
Men jag har skrivit en lapp nu till dusch-mannen, så nu är det ransonering av vattnet på Bb-gatan!

Doing the nightshift on a bad day

Inte min dag alltså...
Först ringde chefen och berättade att jag inte fått den tjänst jag ville ha på jobbet, utan en helt annan tjänst som jag inte alls är så sugen på, men nu måste ta. 
Efter det pratade jag med bilverkstaden, dom hade fixat med mitt lås på bilen, skulle gå på 1785:- plus jobbet. Sen så har jag ju servat bilen också för 2800:-, så summan blir väl ca. 5000:-.

Nu när jag kom hem kl. 05.30 så har grannen i huset bredvid varit och duschat upp ALLT varmvatten, går inte ens att skölja fötterna för det är så kallt. Jag kan ju säga att flytta kartonger på ett dammigt lager blir man ju inte speciellt fräsch av. Så nu sitter jag här skitig och trött, men måste vänta in vattnet...

Kanske man skulle skriva några nya ansökan eftersom jag ändå inte kan gå och lägga mig...? Ger nog upp hoppet om att få ett bra jobb i blå-kuben. Jag har ju på nåt sätt blivit snuvad på 2 jobb inom 2 månader där, som det lät som att jag skulle få. Irri!!! 
Clas Ohlson lyser ju med sin frånvaro också, så inte fick man glädjas åt det jobbet heller.

Varför kan det inte gå min väg åtminstone litegrann.

I en annan del av Birsta

Känns nästan som en ledig dag idag, ska jobba natt på Ikea den här veckan. Vi flyttar om lagret, så det lär bli rätt tungt kan jag tro. Men bra betalt =)
Ska iofs lämna in bilen idag på sevice, så dom där extra pengarna ryker direkt med råge...

Prata med han som äger huset vi är intresserad av, dom ska värdera det på torsdag, så nästa vecka får vi väl veta vad dom vill ha. Vi har sagt vad i kan tänka oss att betala, men sen om det räcker återstår att se.
Om nån vet av nån ledig 4:a, eller radhus/hus på skönsmon eller södermalm så får ni gärna höra av er. Kanske går lite smidigare om vi hittar nåt nytt boende till dom...?

Upp och hoppa Sverige?

Vad är det frågan om...!!!??? Vilka är det som väljer ut bidragen i melodifestivalen egentligen? Solens IF eller?
Den här veckan var det ju totalt fiasko. På sin höjd att Patrik Isaksson kunde fått gå vidare, han var ju lite livligare än vanligt iallafall... (fast ingen jag skulle köpa skivor av)
Alexander Bard är ju ett musikgeni, men gör ju sig bäst bakom scen och Rolinski-grabben är ju bara för sliskig.

Misstänker att den där bosniska killen är något som Christer Björkman råkat ragga upp sent nån natt och lovat en plats i melodifestivalen, gentemot lite andra tjänster...

Intressant att Thérèse Andersson(hoppas alla streck sitter där dom ska ovanför förnamnet, dom verkar viktiga) påstår ju att alla kan sjunga opera. Tror jag ska inhandla några Peltor-kåpor till Olle och grannarna imorgon, så får vi se hur länge det tar innan dom kommer och hämtar mig med en sån där vit krama-mig-själv-tröja och kör upp mig till 7:an...

Men jag ska ändå se nästa vecka. Man vill ju inte missa Björn Gustafsson. Kul kille!

Surprise

När jag kom hem ifrån jobbet idag hade jag fått ett brev ifrån Eniro. Trodde det var årsbesked eller nåt liknande. Men det var en bonus på 377:-! Kul att man fick ut nåt gott av det där företaget =)

Ingen har hört av sig ännu om att dom vill anställa mig  =( 
Damn it Mr.Clas Ohlson! Ring mig på måndag!!!

Imorgon är det jobb som gäller, men på söndag är jag ledig eftersom jag ska jobba natt veckan som kommer. Cash is king, kommer vara nästa veckas ledord...





Husångest

Nu har vi varit och tittat på det där huset i Forsa. Tror det är ett riktigt klipp faktiskt, riktigt bra och fint. Undra bara vad slutsumman blir?
Vi skulle kunna flytta in utan att behöva göra nåt direkt, det mesta var gjort förutom köket som var 12 år gammalt.
Men det var el och ved panna tyvärr. Jag är ju "allergisk" mot ved, tycker verkligen inte om det, men det är givetvis av bekvämlighetsskäl. Så det måste ändras i framtiden.
Kanske man skulle bjuda...???
Tänk en inglasad altan där man får plats 20 personer =) Plus en utan tak där man får plats med lika många till!
Tvättstuga! Egen parkering! Stort badrum med hörnbadkar! Ahh...

Ge mig ett jobb så ska jag handla!!!

    

Tog bilderna ifrån bilen(därav kvalitén) när jag åkte förbi för ett tag sedan.

Stendammslunga

Usch vad det har varit dammigt på jobbet idag. Allt var täckt med ett fint vitt lager av damm. Dom håller ju på att bygga om hela lagret, så det har kapats väggar för fullt idag. Tror inte det är hälsosamt att andas in det där, glasögonen är alldeles dammiga...

Och när man kom hem har givetvis killen i huset bredvid varit och duschat slut på allt varmvatten! Han duschar i våran källare för han har ingen dusch i sin vindslägenhet... Killen duschar typ i 40 minuter(jag har blivit tvungen att ta tid på han) så det går inte att varken diska eller duscha förrän 2-3 timmar efter han duschat klart. Man kan ju inte tro att man bor  i stan på 2000-talet. Snarare 1940-tal eller dylikt. Vi lever i misär! 

  Det här påminner om mitt hus...

Om ändå Clas Ohlson kunde ringa och säga att dom vill anställa mig då, så jag kan köpa ett dyrt hus med egen varmvattenberedare =)

Efterlängtad skräll

Fantastiskt roligt att svenska folket har insett att Carola inte är så där skitbra som alla verkar ha trott! Hon har ju givetvis en bra sångröst, men jag tycker den passar bättre för fina julsånger och dylikt numera. 
Kul att andra får chansen, men Rongedals låt lät ju lite väl mycket "grace kelly", fast helt ok. Och dom är ju väldigt musikaliska, så jag tycker dom var förtjänta av en finalplats. Sanna har ju varit lite av ett hatobjekt för mig under åren, mycket pga. hennes darr i rösten som jag inte klarar av. Men igår lät det jättebra. Så rätt låtar vann =)

Skönt att vara ledig en hel helg för en gångs skull. Men givetvis tog ju förkylningen om, så nu är det snyt-maraton på Bb-gatan. Mannen i huset går omkring och nyser konstant, låter typ som en hes gråhund som skäller.(Vad grannens hund ska fundera över ljudet...)
Man lär ju se ut som ett stopplyse i ansiktet imorgon på jobbet...

Ser fram emot veckan som kommer. Det vankas både jobb och husköp. Men jobbet är ju viktigast, så jag håller tummarna hårt. Tycker det borde vara min tur nu, var ett tag sedan jag hade lite flyt... Det är ju ingen höjdare att jobba extra, har ju gjort det i 1,5 år nu, man vet ju aldrig hur man jobbar från vecka till vecka.

Goda grannar och lite inavel

Kul att man har block-mongos till grannar...! Vi har nu bott här i 11 månader och har haft konstant problem med att komma in och ut till vår parkering. Såå irriterande! Har varit dagar då jag inte har kommit iväg till jobbet i tid då jag varit inparkerad. Ring hyresvärden och begärt att han ska lösa detta men det har inte blivit nå bättre för det.
Så man har ju gett upp helt enkelt och funnit sig i att backa ut ifrån parkeringen med 20 cm marginal på båda sidor. (Tur man inte är stel-opererad i nacken) Nu ikväll har en granne tagit hit sin über-långa husbil och parkerat den mitt ibland alla bilar på parkeringen. Ska bli intressant att se hur min käre sambo ska ta sig iväg till jobbet imorgon.
Vill ha hus nu!!! Egen parkering, egen tvättstuga, frihet!

Ska kolla på ett hus nästa onsdag, i Forsa. Ser ok ut på utsidan iallafall. Och eftersom det ligger i Njurunda så hittar man givetis en gemensam nämnare med innehavaren av huset... Helt sjukt! Bara man hörde efternamnet så fattade man ju direkt att det måste vara nåt släktskap till min fd. sambo. Skickade ett sms och det visar sig vara hans kusin. Undra om man får rabatt =)

Fick även ett tips av en kund på jobbet om ett hus i samma område. Även i det sammanhanget fick man en känsla av inaveln som försikommer i Njurunda-trakten. Hans granne har jobbat med min bror, denne granne hade en syster som avled och nu ska huset snart säljas. Detta kom vi in på bara genom att jag skulle skriva in hans adress. Det gäller att vara så där "om sig och kring sig" som det kallas...

En dag i intervju-träsket

I morse blev man grillad! Först fick jag träffa 2 stycken butikschefer från olika Clas Ohlson butiker. Jättetrevliga och skämtsamma till tusen. Kändes ju helt ok. Sen när dom sa att dom kände sig nöjda, la dom till att "nu ska vi jäklas med dig". Blev inskickad till ett rum bredvid. Där sitter regionschefen och killen som är butikschef nu här i stan. Givetvis var killen härifrån stan den andre som intervjuade mig i fjol med min nya chef... (Rörigt!) Dom hade inga papper alls på mig, så jag fick berätta för dom varför just jag skulle ha jobbet. Plus att dom ställde massa kluriga frågor. Kände mig jäkligt förvirrad när jag kom ut. Nu har jag inte ens en liten känsla hur det går.

När jag kom på jobbet så kände jag att jag måste meddela min nya chef att jag sökt jobb hos hennes tidigare abetsgivare. Misstänke att hon kommer få höra det bakvägen annars. För givetvis drog dom ju upp att dom kände min nya chef. Nu är bara frågan om det är till nån fördel, ifall dom ringer henne och vill ha inside-infomation om mig...

Men jag var ju på intervju på jobbet idag också. Känns som att jag iallafall kommer få något där snart. Eftersom arbetskamraterna är kanon så är ju inte det fel heller, man vill ju inte tappa dom. Fast jag kanske kan smyga in dom sen på Classes. =) 

Domedagen

Dom ringde! Kl. 20.30 ikväll ringde en tjej ifrån Clas Ohlson och sa att dom vill träffa mig igen =) Oj vad nervös jag blir! Det är 1000 personer som har sökt dom ca. 20 tjänsterna som utannonseras och JAG har blivit kallad till en andra intervju. Bara det är ju lite otroligt. Sen vågar man ju inte hoppas för mycket, en dag i taget. Klockan 9.30 imorgon bitti är det dags för en sista smörjelse.
Kan säga att om det här går i lås, så har jag Anna att tacka för mycket. Hon har ordnat så jag fått ledigt med så kort varsel, typ 12 timmar. Får väl köpa en orkidé till henne då =)

Förresten, när jag kom hem från jobbet idag låg det 3 stycken torkade knoppar från orkidén på köksbordet. Så det känns som jag ligger 2:a i orkidé-tävlingen nu =(
Tur dom inte säljer blommor på Clas Ohlsons!

Gjorde en liten "felsägning" till en kund på jobbet idag. Han hämtade ut varor hos mig, ganska stort paket. När han skulle gå sa han "ja nu är det bara det värsta kvar, att få in den i bilen, men det är ju inte ditt problem", då svarar smarta jag(rätt högt dessutom, eftersom han hade börjat gå) "jo om du inte får in den så". Därefter går jag iväg. Jag kanske skulle ha lagt till att "för att då måste jag ju göra ett återköp". Kan ju ha misstolkats rätt rejält! Men jag vågade inte vända mig om...

Ödets ironi

Kom insläntrandes precis i tid för intervjun. Hade tänkt vara där mycket tidigare eftersom jag inte visste riktigt vart jag skulle. Men eftersom det inte är "normala" parkeringsautomater på tågstationen, där jag hade tänkt parkera, så fick jag "göra mig en egen parkering". Jag körde först mot färdriktiningen, sen parkerade jag där det inte ens fanns nån parkering. Satt och hade i bakhuvudet under intervjun att om jag inte får jobbet och sen böter på det, så lär jag ju bli rätt sur på Mr. Clas Ohlson... Men jag klarade mig utan böter och jag tyckte intervjun gick över förväntan!
Får veta imorgon kväll om jag ska på en till intervju. Spännande!!!

Efter intervjun åkte jag på jobbet. Idag började vår nya chef att skola in sig. Gissa vem det var om inte hon som intervjuade mig på förra intervjun på Clas Ohlson(den ifjol)!!! Hur stor var den chansen då!?
Undra om hon kommer ihåg mig? Kände att det inte var rätt dag att ta reda på det. Men jag tar det som ett tecken på att det kan gå bra den här gången =) Jag är ju inte religiös för fem öre, men om jag får jobbet efter detta tecken så kanske Mr. Clas Ohlson blir min gud ;-)

Hoppas hoppas hoppas!

Alla dessa intervjuer...

Jaha, då har man två intervjuer inbokade den här veckan då. Att det aldrig tar slut på det här jobbsökandet! Imorgon är det Clas Ohlson som ska få se mina bästa sidor... Var ju på en intervju förra våren hos dom också, så jag vet vilken taktik jag inte ska använda den här gången. Jag minns att jag var alldeles för glad och rolig, typ. Dom gillar alltså inte sådana typer. Värsta är att allt verkar FÖR bra med Clas Ohlson, med lön och allt sånt, så jag misstänker att det blir svårt att få. Men jag håller tummarna! På onsdag är det intervju på Ikea för lite olika tjänster jag sökt, men dom känns inte lika lockande som den på "gubbdagiset".

Nu är jag helt knäckt över alla skumma problem jag har försökt lösa på jobbet idag. Helt otroligt vad mycket mystiskt som kan ske när man har handlat på Det stora varuhuset. Hade bla. en kund som ville lämna igen sin växt som dom hade haft sen i somras, men nu har dött! Själv har jag ju lite insikt om att jag är helt värdelös på att ta hand om blommor. Just nu har jag och Anna en tävling om vem som får en orkidée att överleva längst. Hon är ju känd för att döda just orkidéer, så spänningen är olidlig.

Hackers?

Nån måste ju skämta! Hur kan det var möjligt att Christer Sjögren och Amy Diamond gått vidare i melodifestivalen!? Är det nån hacker som har hackat sig in i svt:s datasystem? Kan väl inte på fullaste allvar vara nån vettig människa som tyckte att det där lät bra på nåt som helst sätt! Vad sur jag blir! Tanter med blått hår borde förbjudas att ha fungerande telefoner en sån här gång, kan ge mig fasen på att det är deras fel. Och alla kids med egen mobil som får ringa hur mycket som helst för föräldrarna inte har nån koll. Hoppas att normala människor kommer rösta i kommande deltävlingar, så det blir några normala låtar. Annars skämmer vi ut oss igen precis som förra året med The Ark.
Men det tjänar ju kanske inget till att ringa igen, eftersom det är nån bugg i systemet, eller finns för många tanter med blått hår i det här landet och barn med egna mobiltelefoner.
Kanske är ett skämt från Luuk´s sida eller nåt?

Ressugen

Man är ju rätt sugen på att sticka ifrån det här skitvädret. Skotertur på fjället i solsken skulle sitta supergött nu. Men en resa till varmare breddgrader skulle inte heller sitta fel. Läste personaltidningen vi har på jobbet idag. En kille som nyss har slutat hos oss och börjat på Coop hade skrivit i den. Tydligen äger han och hans syskon en hel resort på en paradisö i Thailand! (Han kommer därifrån) Men hallå! Inte skulle jag ta jobb på Coop då heller!
Kolla in det här. Billigt också, typ 248:-/natt för en hel bungalow...  

Bulone-resort

Nu sitter jag och tittar på dessa bilder. Smuttar på ett glas rött. Drömmer mig dit.
Lägger in några rader på Lotto imorgon och håller tummarna.


28-åring med bikiniångest

Sitter och funderar på om jag ska klicka åt mig en bikini som jag hittat på internet. Fasen att man inte kan hålla sig. Men det är ju såå svårt att hitta en bikini som passar min sälformade lekamen... Tänk om den sitter som en smäck? Så att jag kanske kan röra mig fritt i sommar utan att några kroppsdelar ploppar fram... Tåls att tänka på! Förresten så är det ju beach 2008 som gäller nu, så den kanske är för liten till sommaren;-)
Var till och med in på apoteket och köpte lite piller som ska dämpa hungerskänslor och sötsug. Så vem vet, man kanske är i topptrim när vattnet får rätt badtemperatur. Jag återkommer om eventuellt resultat av pillrena.

Nä, nu blir det en dusch och sen ska jag se på Antikrundan. Det är tillåtet att titta på det i min ålder, så jag tänker inte skämmas över det. Man får kalla mig mossig, men jag gjorde ett ålderstest på Facebook igår, där stod det att jag var 28 år i kropp och sinne. Å alla vet ju att det som står på Facebook är sant! =)

I-landsproblem

Var på El-giganten och lämnade in boxern idag. Den dog i söndags. Bilden frös, sen la den av. Så nu har vi lånat en annan, men problemet är att det inte finns nån fjärrkontroll! Usch vad hemskt att måsta kliva upp ur soffan och byta kanal. Nu måste man ju titta på reklam också, kan ju inte zappa. Hur överlevde man innan fjärrkontrollen fanns?

Känns som ett husköp står bakom knuten nu. Satte ut en annons på Blocket om att vi söker. Fick svar av tre på Klockarberget(varför vill dom inte bo kvar där?), plus en i Forsa som verkar intressant. Blir ju tokig om jag ska bo i stan i sommar. Då tältar jag hellre hos mamma och pappa eller nåt liknande. Om inte annat kommer våra familjer få täta besök av oss, dom lär ju bli tokiga. Kanske ska hota dom lite, så dom hjälper till att leta mer effektivt =)

Risig

Jag som skulle jobba så mycket den här månaden, åsså börjar jag med att bli sjuk! Inte bra...

Hade iallafall kul i lördags när vi var ut en sväng. Men den där övergången från bakis till ont i halsen och förkyld var ju mindre trevlig. Men men, nu är jag på bättringsvägen iallafall, endast lite ont i halsen och huvudet. Ska försöka borsta bort liggsåren och kravla mig till affären strax, finns inget ätbart hemma. Tur ändå att jag är ledig imorgon. Ytterligare en dag till rehab. 

Djur i mängder

Skönt att kliva upp i tid fast man är ledig! Åkte ut till kondis i bommen och åt frukost med Fröken T. Insåg att typ alla verkar tycka att kondiset var "the place to be". Proppfullt och stojigt! Men gött!

Sen drog vi en sväng upp till "Hedins-zoo" på Klockarberget. Ganska bra gjort att få in över 250 djur i ett radhus och ändå bo kvar där själv! Av alla underliga djur(ödlor, sniglar i alla storlekar, jättegrodor, skalbaggar, spindlar, tusenfotingar m.m) var det nog fågeln som flög fritt jag var räddast för(kollade iofs inte så noga på ormarna...) Giftspindlarna klarade jag galant. Spännande hobby dom har!

Nu ska jag iväg och handla lite grejor inför morgondagen, då ett helt gäng bla. från jobbet kommer hit och ska festa till. Tur man har förvarnat grannen, gick ju lite vilt till sist arbetskamraterna var här...=)

Ikväll blir det 65 års middag hos "svärföräldrarna", nice!


RSS 2.0