Matmissbrukaren har bytt stil

Går ju rätt så bra hittills med den nya kosten måste jag säga. Ska bli intressant och se om vikten sjunker nu då, så den inte ökar av allt fett...

Dagens intag av föda har bestått av:
Frukost: Äggröra på 3 ägg, en ostrulle och en tallrik med fil
Lunch: Kycklingsås med curry och grönsaker
Middag: Skinksås(Fet) kokt blomkål, rårivna morötter och vitkål

Däremellen har det druckits vatten och kaffe. (Plus att jag syndade med en halv Fishermans Friend tablett)
Så jag tycker jag klarar det rätt bra, trots att jag har så dålig karaktär när det gäller mat =)

Fett(o)

Hatar när dom skriver rubriker i tidningen med en bokstav i parentes, så jag fattar inte varför jag gör det själv... Dålig humor kanske...? 

Nu har jag börjat att försöka äta efter Dr. Annika Dahlqvists kostråd. Ska bli spännande att se om det ger resultat. Hon verkar ju säker på sin sak iallafall... Här är hennes berömda blogg.

Känns konstigt att äta massa fett. Men å andra sidan får man ju inte äta bröd, pasta, ris och sånt.

Beach 2008 here I come!!! =)

Påskhelgen

Det blev en helg med mycket vila, familjeträffar och lite jobb. Och bra väder framförallt!

Fredag tog vi sovmorron, sen åkte vi ut till Birsta och köpte lite påskägg och lite annat. Dagen avslutades i tv-soffan. Lördag var det middag i Skottsund med hela familjen Lind och ett par ifrån Dalarna(13 pers). Blev en jättestor påskbuffé med massa godsaker. Hade ett par tajta jeans på mig och blev proppmätt. Men när jag kom hem och tog av mig dom försvann mättheten direkt. Skumt! Så nu har jag kommit på den bästa bantningsmetoden =) Paulún släng dig i väggen med din GI-metod ;-)

Söndag jobbade jag 5 timmar, lagomt länge kände jag, har varit så sliten sista veckorna. Helgen avslutades med middag med min familj. Skulle ha varit hos mamma och pappa, men brorsan hade fått ryggskott, efter en snowboard-incident ute i trädgården igår(så går det när vuxna ska leka), så vi fick vara hos dom istället så han kunde ligga mestadels. Fick ju träffa mina favorit-killar också, dom är för söta!

  


Glad Påsk!

Nu ska jag få vila i hela 2 dagar  =) Jobb på söndag, men sen ledig måndag.

Blir en lugn helg, med ett par familjemiddagar. Ska bli kul! Jag gillar när alla samlas och träffas på helgdagar. Kanske för att vi har sån liten släkt och inte haft så mycket sånt, som jag tycker extra mycket om det. 
Sen har jag knappt hunnit träffa varken min eller Olles familjer riktigt, på länge. Barn å stoj!

(T)rösten

Vaknade exakt kl. 08.00 i morse av att telefonen ringde. Kontorsfixarna! Skickade in en ansökan i går kväll till ett jobb på Skandia, avdelning distributionsservice. Tjejen måste ju ha kastat sig på telefonen i morse, dom börjar ju knappast tidigare än kl. 8... Ska på intervju där den 7/4. En liten ljusning i tillvaron.

Hon bad om ursäkt för att hon ringde så tidigt och undrade om jag sov. "Nä" svarade jag med jordens tröttaste basröst. Hoppas hon fattar att jag gjorde det ändå, ska ju prata i telefon rätt mycket i det där jobbet och jag tror inte jag har den bästa telefonrösten när jag vaknar. Det tonläget kanske skulle platsa bättre i nån växel på nån bilverkstad, typ...

3 jobb på 3 månader

Looser! That´s me! 

Idag fick jag veta att jag inte fick ytterligare ett jobb. Det stod mellan mig och en till. Nu är det ju 3:e jobbet på 3 månader som jag varit såå nära att få, på samma företag. Men kom 2:a igen!!!

Och jo, jag ÄR bitter!

Sitter och gnolar på den gamla visan "ingen tycker om mig, ingen vill ha mig för att jag äter mask..." (Börjar iallafall misstänka att jag har några konstigheter för mig, eftersom jag blir ratad hela tiden.)

Det är ju fasen att man är en praktiker. Tror inte jag skulle klara av att plugga 100%. Sist jag provade somnade jag ju hela tiden på föreläsningarna, var allmänt oengagerad och hade sämst på tentorna. Även fast det var 13 år sedan så tror jag inte det är nån större skillnad idag. Klarar ju knappt att hålla mig vaken på ett möte som är längre än 1 timme...

En kväll på Sidsjöns mentalsjukhus

image14

Här är ledningsgruppen på IKEA! Alla iförd rockklädsel förutom 2:a från vänster som bär frälsningsarméns uniform. För övrigt är det min avdelningschef i dom rosa spandex brallorna...

Efter middagen var det modevisning, så vi fick se hur Ikea-anställda har varit klädda genom tiderna ända sedan 60-talet. Det var fullt ös hela kvällen, riktigt kul!

Trist bara att det oftast är samma folk som alltid som blir för fulla och störiga.

Själv var jag skötsam och kom hem kl. 01.00 piiiip. =)

(Var förresten riktigt fint ordnat av arrangörerna och dom som jobbar på Sidsjö Hotell och konferens, jag rekomenderar stället för både stora och små tillställningar)

Möbelslavarna festar till

Ikväll är det dags för den stora personalfesten som IKEA anordnar varje år. Det är stort hemlighetsmakeri, så vi vet inte vart vi ska vara, vad som händer, vad som ska förtäras (förutom ett antal liter drickbart) m.m. Kanske bli några rubriker i fet text imorgon. Det är ju minst 150 personer som ska samsas. Jag känner mig ganska säker på att vi ska vara uppe på Sidsjön Hotell och konferens...
Men innan dess ska jag upp på södermalm för en fördrink med tjejerna och Håkan. Ska bli kul!

Sura gamla tanter

Vilket uppvaknande i morse! Inatt stod min bil parkerad utanför frisersalongen i huset bredvid. Eftersom jag kom hem efter Olle igår och han skulle åka först i morse(vi parkerar i fil annars).
Frisörskan har inte öppet alla dagar. Och det brukar inte vara nån där före kl.9.30. Så när jag åker på jobbet strax före 10 så är det ju ingen skada skedd. Vi har ju ingen annan parkering här på gården.
Men i morse kl.9 var det fullt med tanter (med blått hår antagligen) som hade parkerat på gården, närmare bestämt 5 bilar. Plus att grannens husbil och min bil var där också, inparkerade. Och det finns endast 3 parkeringar...
Så jag gick ut för att flytta min bil så jag kommer iväg på jobbet om en stund(måste köra över isig gräsmatte-knöl). Och ut kommer en sur kärring och skäller, säger att dom är skitförbannad därinne. Jag svarar emot och förklarar att jag flyttar ju på bilen och varför jag stått där, hon lyssnar inte, gapar lite till och slänger igen sin bildörr. Jag går in, sen ser jag frisörskan skälla ut gubben med husbilen efter noter, hon viftar febrilt med armarna och gapar på.
Det finns ju parkeringar på gatan bredvid, vad är problemet???

Nu tror jag att jag kommit på vad dom gjorde där inne i salongen. Dom planerar väl inför helgen då dom ska ringa och rösta på Christer Sjögren i melodifestivalen....

Trötter

Känner mig lite trött och sliten för tillfället, bara så där i allmänhet. Jag hinner inte riktigt med privatlivet just nu. Jag har ju haft lite svårt att planera, eftersom jag inte har fasta arbetstider. Kan ju se olika ut från dag till dag hur veckan kommer sluta. Och just nu jobbar jag rätt mycket kvällar.
Men ikväll fick jag iallafall träffa mina brorssöner en stund. (Och Mamma, brorsan och hans tjej förstås också) Guld värt!!!

Jag är ju ledig i helgen, men då har vi ju personalfest som man inte får missa. Destinationen är hemlig, liksom allt som ska ske på plats. Det enda vi i princip vet är att vi blir upphämtade med buss och att det är nåt band som ska underhålla. Blir nog jättekul, men jag är inte i fas för party än. Skulle gärna slappa hemma med sambon på lördag.
Men kl. 19 på lördag ser det väl annorlunda ut hoppas jag. Klackarna i taket som vanligt... =)

Det kan ju vara det här vädret som inte lockar till skratt också, när jag tänker efter. För en gångs skull är jag avis på Pappa som är på en av alla sina fjällresor just nu. Jag skulle gärna sitta och blicka ut över fjällvärlden ett par timmar. Helst i solsken. Köra lite skoter. Ahhh.... Nästa år måste jag boka in en resa!

Här är lite gamla bilder från den vita världen.

   
  

Gangsta in the hood

image7

Två till förhör efter åldringsrån

KVISSLEBY (ST) 2008-03-10 16:10

Två misstänkta gärningsmän togs under eftermiddagen in till förhör efter ett rån utanför Spelbutiken i Kvissleby.

Tuffa killar det bor i Kvissle som ger sig på gammgubbar... Dom har väl handlat upp veckopengen på GHB...

Kent

image6

Synd att min mobil tar så dåliga bilder i mörkret... Men det var en schysst ljusshow dom körde.
Vi hade en riktigt kul kväll i lördags! Jocke Berg å grabbarna gjorde en riktigt bra konsert! (Även om jag saknade några av mina favoritlåtar)

Efter den var slut åkte vi hem till Anna och drack rödtjut. Vi blev rätt många som hamnade hemma hos henne innan det var färdigt, 12 pers. tror jag. När klockan var 01.30 masade vi oss ner till Oscar. Hade riktigt kul, trots att det bara blev 1.5 timme där. Och om man tittar på bilden som togs i vimlet så kan man tro att jag har druckit ett par glas för mycket. Men så var icke fallet!

Röd mule

Jaha, då var man förkyld igen då! Snacka om irriterande, 3 gången för i år. Måste ju vara nåt virus som aldrig försvinner. Å jag som ska jobba så mycket. Hoppas verkligen det är lite bättre i morgon bitti så att jag kan jobba iallafall.

Hade en riktigt kul kväll igår, konsert med KENT och sen en sväng på stan. Återkommer med detaljer och eventuellt några bilder.

 

Thank god it´s friday

Men vad gör det förresten när jag ändå jobbar lördag...?

Fick en utskällning som heter duga idag av en labil tant i cerise kappa, när jag jobbade på Byten & Återköp. Hon hade sett en rullvagn nånstans i Ikea´s utställning, ingen säljare förstod vad hon menade och ändå hade hon stått med nån stackare som hade fått ringa runt till alla säljavdelningar i 20 minuter. Hon tyckte på fullaste allvar att jag skulle "ta 1 timma och gå och leta reda på vart den där finns", sen ringa henne så hennes kompis kunde köpa den imorgon. "Du har ju 24 timmar på dig så du borde ju hinna hitta det".
Allt för att hon inte hade tid att gå tillbaka där hon sett rullvagnen. Satans särring.... 
Men jag sa typ 3 gånger att det inte fungerar så och förklarade varför, men poletten ramlade inte ner ändå.
Kan säga att det var ett antal, både personal och kunder, som bevittnade denna underliga händelse, och jag tror ingen missade vad som sades, eftersom samtalstonen var rätt hög i slutändan av diskutionen.

Men jag tycker att det är väldigt faschinerande faktiskt med sådana här människor. Totalt självupptagna och har ingen koll. Vad jobbar sådana med undrar man...?

Dyr affär

Idag fick vi reda på vad dom begär för huset vi är intresserad av. Blev lite för högt pris tyvärr, 1.150.000:-, vi hade ju sagt 950.000:- till att börja med. Vet inte hur det kommer sluta, men vi har iallafall sagt att vi går inte högre än 1 miljon. Det kommer ju bli en massa andra kostnader som tillkommer också, så som lagfart, lösa pantbrev, besiktning, renovera köket m.m. Så man får räkna med 50.000:- till antagligen. (Tänk alla möbler och prylar jag ska handla för att fylla upp alla rum också, ännu mer pengar kommer gå åt...) Tänk om man visste hur det blir, då hade jag ju kunnat börja fynda på jobbet redan nu =)

Sen så har ju faktiskt inte jag nåt "riktigt" jobb heller... Fast arbete är det ingen brist på, jag kan nog jobba 200% just nu. Riktigt struligt i blå-kuben nu...

Köping är bäst

Ni har väl inte missat denna fantastiska kille - Tobbe, helt underbart!

Trötter

Otroligt hur trött man kan vara... En veckas nattjobb följt av en dags jobb plus en kväll på stan, har verkligen satt sina spår. Det är bara att inse att man inte är 18 längre...
Men i lördags vara det en tjej som trodde att jag var lillasyster till hon vi hade fest hos. Till saken hör ju att hon är 25 år, så alltså betyder det att jag ser yngre ut än det. Känns som om det kan lysa upp den här veckan (även om hon kanske förhastade sig i sitt uttalande, det var nog rätt mörkt i hallen.)

Vi hade iallafall jättekul, först såg vi på melodifestivalen, sen blev det singstar och det gick så vilt till att Annas lins gick av på mitten, märkligt hur man kan sjunga av den...
Kvällen avslutades på Aveny och där var det mycket folk, löningshelg. Så på söndagen mådde man ju som man förtjänade.

Men nu är det bara att ladda inför nästa helg! Och KENT!!!

RSS 2.0