Scheize!

På väg hem efter jobbet idag, svängde en polismotorcykel ut på motorvägen framför mig och vinkade av mig från motorvägen. Var en civil polisbil som hade mätt upp att jag körde för fort  =(
Tur i oturen var att jag inte hade gasat på som jag brukar för jag höll på med stereon. Bra väder och ingen trafik just, får ju en till att trycka på lite extra annars.
Men jag hade kört 125 kmh på 110 väg. Så det blev 2000:-.
Polisgubben var skittrevlig, tur det. Jag satt i mina Ikea-kläder, så han frågade om det varit en lång dag på jobbet.
"Ja men jag gick ju back ändå" svarade jag.

Men det känns som att en gammal klysscha passar in förträffligt här "det kunde ha varit värre".

3.5 x Anna

Lördag var det auktion på Ikea´s Fynd hörna. Givetvis jobbade jag och hjälpte till. Kan säga att jag hade gärna varit där och lagt bud istället, snacka om fynd! Om det kommer ske fler gånger kan jag rekommendera att gå dit.

På kvällen var det middag i solen på takterass mitt i stan, med 3 x Anna. (Kanske var tur att jag också heter Anna i andra namn så jag fick komma med.) Vi drack vin och tittade på alla som satt på Norra berget och lyssnade på Rod Stewart. Såg på melodifestivalen och konstaterade att det  bästa med hela den var Björn Gustafssons poängutdelning.
Här ses 2 x Anna visa några schyssta salsa moves, lite dålig kvalité på bilden dock.Kvällen avslutades på Aveny.

Vaknade upp igår och mådde "sådär". Kattis mutade mig med bakislunch, så jag följde med henne ut till Ikea och inhandlade några möbler på fynd. Men jag kan säga det, aldrig mer bakis i Birsta! Usch vad jobbigt det var!
Men jag fyndade iallafall ett bord att ha ute, och "tjänade" 550:- =)


En ledig dag i Birsta

Fredagen tillbringade jag i Birsta, trots att jag var ledig! I nästan 5 timmar plöjde Therese och jag igenom affärerna i Birsta City. Jag brukar ju knappt orka en halvtimme där i vanliga fall, antagligen pga. den stora dos med människor man träffar på Ikea. Men det var väldigt dött där med tanke på att det var löningsdag.
Jag köpte en kofta på rea och ett par sköna skor.


Flashbacks

Ö-viks besöket blev inte så långvarigt. Åt lunch med min gamla arbetskompis i stan, sen åkte vi på Mio och hälsade på gubbarna. När man kom in där var det som jag hade slutat igår nästan, allt var sig likt på nåt sätt. Jag ryckte till när telefonen ringde, kände stressen nästan. Skumt!

Fick ett märkligt tips av min gamla chef, kortväxta karlar med små fötter = skitstövlar. Underligt konstaterande!

Efter det tog vi en liten sväng på stan. Innan jag åkte hem så hann jag med en tur med bilen runt stan, det var kul att se hur mycket som hade förändrats sen sist. Känns konstigt att jag har bott däruppe i 1,5 år.

Riktigt kul att köra bil var det! Blir nog bilsemester i sommar. (Förhoppningsvis ett besök hos Per utanför Ålesund.)

Imorgon blir det frukost på kondis med Maria och Oliver. Nu ska jag bädda ner mig så jag är pigg på min andra lediga dag.


If I was a rich girl...

Beräknade att det skulle kosta ca. 370.000:- att renovera det som behövs på huset. Helt sjukt vad mycket pengar!
Alla fönster måste bytas(5 var trasiga), taket måste bytas(har läckt in tidigare), uppvärmningen måste lösas(oljepanna från -72) Driftskostnaden ligger på 50.000:- per år, så allt måste fixas snarast. Sen så är det frågan om inte elen bör dras om, original från 40-talet, stammarna ar också förhistoriska i gjutjärn. Flera av innertaken måste bytas. Köket var inte så fräscht och badrummet måste också fixas.
Men som sagt, toppen läge och planlösning :-S

Idag hade det kommit ut ett hus på övre Klockarberget, helt färdigrenoverat, för 950.000:-. Dessutom hörntomt. Kanske måste åka och titta. Hyffsat smidigt och bekvämt! Bara att flytta in och bo. Men lite trist kanske...

Nu är man ledig 3 dagar som det ser ut, men det kan nog ändra sig. Imorgon blir det ett besök i Ö-vik. Ska bli intressant.

Typiskt

Blir ett STORT projekt om vi ska köpa det där huset vi tittade på igår. Plus att dom måste gå ner i pris en bit också för att vi ska slå till.
Men läget, tomten och planlösningen är toppen!
Jobbigt!
Fick höra att brorsans bästa barndomskompis ska dit och titta ikväll. Ska bli intressant att höra vad dom säger...

Får väl se hur det slutar.


Till slut så...

Tro det eller ej, nu har Ikea fått "arslet ur vagnen" så att säga. Jag har fått ett vikariat till december på minst 50%, eventuellt 75%. Att det skulle vara så svårt... Vet inte om det är så mycket att fira direkt, för av nån anledning så jublar jag inte ändå. Är väl pga. allt strul som varit.
Men man får ju vara glad över att man har ett jobb, som det heter.

Husvisning =)

Måndag kl. 18 blir det till att titta på huset vid Dyket. Realy nice! Får nog sällskap av några familjemedlemma också, bra med lite fler kritiska ögon.

Var och intog lite tårta hos brodern idag. Tog några bilder på kidsen.

       


Free friday

Nu börjar det rassla till med hus. Äntligen! Har just nu fått span på detta hus vid Dyket. En del jobb, men det vore ju kanon! Bra pris dessutom. Måste på visning.

Imorgon är jag ledig =) Ska till brorsan på födelsedagsfika. Han fyller 28 år, den lilla parveln... Här på bilden är han på min 30-års fest, ser lite sliten ut, måste vara pga. några liter rödvin han råkade få i sig.

 

Obs! Mannen till höger på bilden har inget med inlägget att göra. Men väldigt lik Viveca Seldahl i Änglagård.

Tragiskt!

Fruktansvärt tragiskt att dom hittade Algot drunknad. Undra vad som hände egentligen...

Kommer ihåg han från en midsommarfton för väldigt längesedan, typ 20 år sedan, våra föräldrar har gemensamma bekanta. Liten supersöt kille i ett par stora svart-vita shorts. Var ovanligt med namnet Algot då, så jag har tänkt på den där lilla killen nån gång ibland då jag hört namnet.

Hästminnet mitt gör sig påmind ibland...

Ovisshet

Undra hur det ska bli med allt. Har ju inte fått veta ett skit om hur det blir på jobbet framöver. Ingen ansvarig som har nåt intressse av att man ska vara kvar känns det som. Irriterande! Men jag vet ju att dom inte klarar sig utan mig =) Imorgon bitti är det möte, då blir det nog till att säga ett och annat...

Nästa onsdag ska jag ta en biltripp norrut. Ska hälsa på i Ö-vik en sväng och äta lunch med min gamla kollega. Tänkte ta en tur in till mupparna på Mio också. Kolla om det dricks lika mycket kaffe fortfarande. Var 1,5 år sedan man var dit sist. Snacka om att tiden går fort!

Über-lugnt

Blev en mycket lugn helg.

Lördag var vi hos Mamma och Pappa på middag. Hälften av min släkt var där, det vill säga att vi var 7 personer.   Världens minsta släkt...? Pappa bjöd på några stadiga snapsar och några gamla fiskerese-anekdoter. Trevligt!

Idag har vi varit till brorsan och hälsat på Bröderna bäver. Lillen har kommit upp i en matchvikt på 9.2 kilo nu, inte illa för en 5 månaders bäfis. En riktig Berglundare!
Efter det var vi och tittade på ett hus i Forsa, men tyvärr var det inget för oss. För mycket arbete och för nära järnvägen. Man vill ju inte flytta från hårt trafikerad väg till 10 meter från järnvägsspåret, verkar dumt...
Tog vägen förbi Skottsund när vi for hem och blev inbjuden på middag.
Vilken tur vi(The snylters)har haft, spisen har stått kall hela helgen. 

Till veckan blir det hårt arbete igen. 6 arbetsdagar att se fram emot. Cash is king, eller nåt...


40+

Händer inte så mycket just nu förutom arbete och åter arbete... Jobbar extra på min gamla avdelning, så den här veckan och nästa, blir det lite 40+ så att säga. Ganska bra i och för sig att jag får jobba så pass mycket, med tanke på att jag aldrig får nåt kontrakt. Undra vad som skulle hända om jag inte jobba på en vecka, kanske dom skulle inse att dom måste fixa kontrakt då, när dom inte har nån personal....
Önskar att det dök upp nåt annat så man bara kunde dra därifrån, så dom får stå där med "skägget i brevlådan".

Funderar på vad man ska hitta på i sommar. Kanske åka till Norge en sväng eller kanske åka till nåt varmare land i slutet på sommaren. Det är svårt. Men så har jag ju hittat denna alternativa resa, kan nog vara riktigt intressant upplevelse. =) 

One night in Tunbyn

Det bidde ju en kanontrevlig kväll hos Ullis. God mat och dryck, mycket snack om gamla minne m.m. Skönsång via Singstar. Men jag tror inte hundarna var så speciellt nöjd när Maria och jag sjöng Poodles... Falsettsången var nog lite "too much" för dom skulle jag tro.
Tack allihopa! Det där gör vi väl om snart?
Lite bilder...

     

Vaknade i morse med den värsta huvudvärken nånsin! Helt sjukt vad ont jag hade. Blev ju inte bättre av att Moped och Motor hade testkörning på diverse sorters motorcyklar. Från 9.30 till kl. 15 har det "brännts gummi" så att säga på BB-gatan. Var nära att gå ut och lägga mig på körbanan, måttligt nöjd. HUS ÖNSKAS SNARAST!

RSS 2.0