Break a leg

Imorgon blir det till att åka på röntgen. Ska bli intressant att få veta hur det egentligen är och vad som kan göras för att det ska bli bättre.

Lite läskigt är att när jag gått mycket, så känns det som ett ben mitt i foten är på väg ut genom fotsulan. Not nice!
Men idag är jag ledig och behöver inte gå så jättemycket.

Kakelkillen kommer och fogar i badrummet idag. Ska bli kul att äntligen få städa där. Sen kommer Mr. T och fixar några elkablar till badkaret och kopplar in torktumlaren. Äntligen! Jösses vad kul det ska bli att tvätta sen =) Jag som är tvättoman... Har ju nästan fobier för orena kläder. Allt som inte luktar sköljmedel klassar jag som smutsigt.

På sista april blir det grillning hos Anna och Per högt uppe bland taken mitt i stan. Hoppas det  inte blir alltför kallt så vi kan sitta ute.
Och på lördag blir det fest med tjejerna. Kul! Var ett år sedan sist vi hade en riktig tjejträff!

Sol, sol, strålande sol!

Fantastiskt varmt ute! 21 grader i skuggan!
Åt lunch med brorsans fru på deras balkong. Gemytligt!
Och det lutar åt att det blir middag på vår altan, har monterat ihop utemöblerna idag.
Fabulous med hus!

Ikväll misstänker jag att jag kommer anträffas i soffan, ska ju upp tidigt imorgon. Blir nog till att kolla på Talang och Berg flyttar in.

Ha en trevlig fredagkväll!
Nu ska jag spilla upp ett glas rött och börja förbereda inför grillning!

Benskör och rastlös ;-)

Då jag verkar vara benskör(:-O) tar jag det lite piano idag.

Men jag blir ju lite rastlös sådär, så jag måste ju hitta på nåt. Grannen verkar vara ratslös som vanligt oxå. Så det slutar väl med att det blir nån inredningsbutikstitt, kanske. Men jag måste hålla hårt i slantarna den här månaden, ska ju fixa lite på bilen igen... Plus att badrummet kostar ju en del. =S

Pappas kommentar till att jag har fått stressfraktur var "Ja det är du, Carolina Klüft och gänget".
Hittade på internet en förklaring på fenomenet:

Definition

Benbrott i fotskelettet.

Orsak(-er)

Återkommande överbelastning hos framför allt långdistanslöpare och marscherande militärer. Hos äldre med benskörhet även vid måttlig belastning.

Men eftersom inget stämmer in på mig så beror det på att jag gått för mycket i dåliga skor på jobbet. Vilket har lett till att benet till slut har brustit. Om det nu inte visar sig på röntgen att det är nåt annat. Men läkaren var rätt övertygad om att det var så.

Nä nu ska jag ta och fli till mig lite.
C U later!


Stressfraktur

Troligast har jag fått en stressfraktur i foten. Ska på röntgen om ca. 2 veckor.

Läkaren sa att jag skulle prata med min arbetsledare och begära andra arbetsuppgifter, under dom kommande 2 veckorna till att börja med. För att gå så lite som möjligt.
Men det funkar ju inte tyvärr. Finns ju inget annat... Får hoppas på att det inte blir värre bara och bita ihop.
Sen efter röntgen får man väl avgöra vad som händer.
Tur att jag inte haltar lika mycket nu som från början iaf. Har ju vant foten att gå lite på sneden, kanske inte så smart i längden, men men.

Blir alltså inga långpromenader på ett tag... =(

Får väl sitta kvar här vid tangentbordet och häcka. Men det är jag ju bra på. =)


T-shirtväder

Fantastiskt skönt ute! Ska ta itu med fönstrena alldeles strax.

Sen blir det till att åka till farbror doktorn kl. 13.45 med foten. Undra vad han säger...
Jag vill ju kunna ta promenader i det fina vädret, har inte kunnat gå normalt på 3 veckor. Kändes ganska bra på jobbet idag, men nu har jag ont.

Badrummet är nästan klart nu, ska fogas bara. ser mycket bra ut =) Bilder kommer snart.

Nu måste jag ut! Tjing!

Charmkurs

Fick till slut tag på Vårdcentralen. Märkligt hur vissa kan få jobba med service. Tanten jag pratade med skulle verkligen behöva gå charmkurs. Kanske bra på sjukvård, men värdelös med människor.

Sa givetvis först att jag skulle ta 2 Alvedon om dagen, men det sa jag att jag hade provat redan. "Ja ha, men då får du väl komma hit då." Lite snäsigt. Jag sa att jag kan komma idag eller på onsdag efter halv elva. "Då får du komma 13.45 den 23:e, på torsdag." Men hallå, jag sa onsdag. Kanske borde fråga om jag kan först, innan hon ger mig en tid på torsdag.
Hon slängde i princip på luren rakt i örat efter det.

Har varit ute och fixat i trädgården. Krattat i 2 timmar. Lär ju ha träningsvärk i armarna imorgon. Men det var perfekt väder.

Hittade det här klippet från engelska Talang på Youtube. Lite otippat...

Tro vad som händer ikväll då.

Farbro doktorn

Sitter och ringer till vårdcentralen, förgäves. Verkar som att dom har nåt fel på telefonen. Men jag tänker inte ge upp. Måste få nån att kolla min fot. Jag kan inte ha det så här längre. Svullen, ont och det knäpper i foten när jag går.
Hoppas jag får svar.

Blev ju kalasväder idag! 18 grader i solen redan kl. 9. =)

Brofix

Idag har vi varit en sväng till Birsta, igen. Skulle inhandla lite mosaik på Bauhaus, till badrummet. Köpte också en ny brolampa där, och en liten buske + kruka på Ikea. Så nu har vi fixat till bron, så att den ser lite trevligare ut.

Före och efter...

  

Blir grillat idag igen, måste ju köra in grillen =)

Kött, majs och Halloumi bla. Är ledig imorgon också, så det blir nog ett glas rött till maten.
Up-shape-ningen inför Beach 2009 får jag ta mig an till veckan ;-) 

Nästa vecka kanske det kommer lite bilder på det nya badrummet, hoppas jag! Verkar ska få det kaklat på tisdag-onsdag.

Grilltajm

Såg på Talang igår kväll. Höll på garva ihjäl mig. Knäckebrödsdansen var ju bara såå kul. Ojojoj.

Idag blir det till att åka och kolla på mosaik till badrummet. Plus att vi ska åka och kolla om vi hittar nån grill att köpa. Kanske blir nå grillat till middag, skulle ju sitta fint.

Sen blir det hem, ska få tätskikt i badrummet idag.

Mycklet trevligt att man vaknade till stålande sol! Jag får väl antagligen ta itu med dom där fönstrena som ska putsas.


Ha en bra lördag.

gnäll.se

Man ska väl egentligen inte skriva dagar som denna. En riktigt dålig dag. Trots att jag varit ledig.

Vaknade av att det var väldigt mycket snö ute. Med andra ord inge fönsterputsning idag.
Tappade sugen att överhuvudtaget existera runt kl. 11.

Sen har det bara rullat på.

Nu blev det soligt och fint ute. Nä men då surar jag över att jag inte kan gå ut och gå, för att jag skulle ju vila foten idag. Plus att skavsåret inte försvunnit helt.

Lite så att jag önskar att jag hade jobbat idag. Nästan iaf.

Har till och med fördrivit mer än en timme med Facebooks olika pusselspel. Illa.

Ja ja, imorgon blir det säkert en underbar dag. =)

Clean rock

Har kollat på Roomservice. Det är nåt visst med Dregen alltså. Han är ju störtcool på alla sätt!
Spännande inredning... Kanske inte skulle passa hos gemene man dock.

Man kanske skulle ha blivit rocker. Kanske är en liten dröm så där, när jag tänker efter. Fast jag gillar inte den trashiga livsstilen. He, he. En clean rocker möjligen.

Har haft växeln öppen ikväll. =) Pratar rätt sällan i telefon. Menni blev det 2 långa samtal i rad. Fast det blir ju sällan kortare än 30 min när jag pratar med Anna.

Imorgon är jag ledig. Kanske ska ta tag i några hushållssysslor. Putsa fönster kanske... Tja, vi får väl se hur det blir.

Nu ska jag se Diagnos okänd, hoppas jag håller mig vaken bara...

Sleepy

Hm... Började se en film för en stund sen, Vacancy 2, men den föll mig inte riktigt i smaken. Tog och somnade till istället. Typiskt att det blir så när man jobbat morgon. Brukar annars vara regel att somna vid kl. 22 i soffan då. Men det är ju inte försent än. =)

Imorgon är det ledigt! Såå skönt! Har inget inplanerat heller. Blir väl till att fixa lite här hemma kanske. Tomten har ju börjat tina upp rätt bra nu. Och det som göms i snö...

Ha en trevlig Annandag påsk!

Profeten

Idag fick vi ett glädjande besked på jobbet. Vi ska få besök av självaste Ingvar Kamprad i slutet på sommaren(tror det var då, blev lite till mig så jag hörde inte riktigt) Vår Restaurang har vunnit pengar i en säljtävling, det dom önskar sig för pengarna är att han ska komma hit. Och han tackade ja! Men tyckte att dom skulle göra något annat kul för pengarna, så han kommer ändå. Kanon även för oss andra =)

Ingvar skickade svar på inbjudan skriftligen på baksidan av ett gammalt och använt papper. Coolt! Han är ekonomisk den mannen!



Trevlig påskpresent. Ska bli kul.

Nattvard

Läste på Annas blogg om skärtorsdag "Denna dag firar kristenheten att Jesus instiftade nattvarden." För mig låter det som att man måste dricka rödvin med andra ord, denna dag. =)

Ja, jag vet ju inte, eftersom jag inte är religiös för fem öre. Men jag gillar traditioner och att tolka det som jag vill.

Glad Påsk på er alla!


Skoskav

Har varit ute och gått med en kompis, skulle gå en långtur. Men efter 3,5 kilometer så fick jag sån jäkla skoskav. Men eftersom det var i princip lika långt hem åt alla håll såvar det bara att vända. Kul! Fick till slut vika ner hälen på skon och gå på den. Och eftersom jag har haft ont i just den foten till och från i en vecka, så blev det ju inte bättre av att gå skevt. Så nu är det halta-lotta-stilen som gäller.
Hoppas bara att det gått över lite till imorgon när jag ska jobba.

Ja ja, motion fick jag ju iallafall.

Tro vad man ska hitta på ikväll då. Inget på tv´n heller.

Soft helg

En mycket lugn helg blev det. Skönt!

Har dock inte gjort nån nyttat för fem öre. Så jag får nästan skämmas...

Fredags var jag ju hemma själv på kvällen, segade i soffan. Lördag var jag med brorsan och barnen hela dagen, frugan hans jobbade så han ville ha lite sällskap. Idag var det samma visa, vi och Mamma och Pappa var hos brorsan och åt lunch + lekte lite. Var ju så trist väder, filmväder.

Så ikväll har vi sett på film, Taken. Var faktiskt rätt bra film, rekommenderas.
Sen såg vi Wipeout och Sanningens ögonblick. Man kan liksom inte låta bli att titta på det.

Nu blir det till attgå och knyta sig. Imorgon har jag min sista långmåndag. Nästa vecka börjar en ny schemaperiod, ska bli skönt att slippa dom, 12 timmars passen varje måndag.
Får se hur mycket extrajobb jag kan få till helgen, hoppas på nån dag iaf.

Ottan

Det är inte alltid trist att åka till jobbet jättetidigt på morgonen. I morse var det så fina färger när solen var på väg upp vid Fläsian. Dålig bild tyvärr.



Åkte hem och skulle duscha och byta om efter jobbet, för att sen bege mig mot stan. Tyvärr hade rörmokaren slagit av pannan igår och glömt och satt igång den igen, så det fanns inte ens pyttelite varmvatten. Lite onödigt att åka hem då!

Ja ja. Fick iallafall ett antal timmar i Birsta med Anna och lunch på Wayne´s. Blev otroligt mätt. Känner fortfarande av det. Gott var det, vegetarisk lasange. Vi slank in på Ikea också en sväng. 
Efter det hamnade vi bakom en fruktansvärt rökig bil på väg mot stan, aldrig sett nåt liknande. Kunde bitvis inte köra, för man såg inte ens en meter framför sig. Luktade såå illa i bilen. Fast lite kul var det nog ändå. Trafiken stannade av liksom.

Nu är jag så otroligt trött. Funderar på att ta en liten tupplur. Annars kommer jag nog somna när jag sätter mig i soffan sen. 

Tanken

Snacka om att det är livat här nu! Den gamla oljetanken som står i källaren är på väg ut ur huset. Fruktansvärt vad det låter när det kapas, plus ekot från tanken. Fick gå över till brorsan för att få lite ro.
Kommer nog att sussa gott inatt tack vare stanken och ångorna ifrån oljan! Lite too much för mig känner jag. Även om jag kan tycka att vissa starka kemikalier och dylikt luktar gott...

Imorgon blir det upp i ottan för morgonjobb. Sen vankas det lunch med fröken Anna. =)

Nä nu ska jag ner och hjälpa till att bära ut botten.

Spik i foten

Fattar inte vad som hänt med min fot. Vissa stunder går gör det såå ont. Mitt i foten.
Hoppas det gått över till imorgon. Jag som skulle ta en promenad ikväll...

Såg "Den rätte för Rosing" igår. Snacka om pinsamt program. Slutade med att hon valde en kille som fortfarande är i puberteten i princip. Vad hade hon ut av det då. Endast smak av lammkött. Han var ju så barnslig och larvig.

Nu börjar strax Roomservice. Måste väl kolla in vad Peter Siepen hittar på när han ska inreda. Lär ju bli nåt utöver det vanliga kan jag tro.
Sen är det Efterlyst, som man kan slänga ett öga på.
Lite synd att dom börjat sända "Diagnos okänd" kl. 22 istället för 20. Jag måste ju gå och lägga mig strax efter 22. Fast det kanske är bra, man kan ju bli lätt hypokondrisk när man ser det där. Men det är spännande att se hur det går.
Ja, jag vet. Jag är en tv-nörd. Varje dag har sina bra program. Sen kan jag alltid fylla ut med massa sitcoms.    

Snart är det helg igen. Och jag är ledig. Tro vad man ska hitta på. Fröken Anna kommer ju upp, så det lär ju bli nån träff med henne iaf. Får se om det orkas med nå festligheter.
Annars har man ju alltid gillestugan att falla tillbaka på... Måste bara hitta energi.

RSS 2.0