Följetong otur

Ja, jag börjar bli extremt tjatig om vilken otur jag har. Men jag kan tyvärr inte sluta klaga än.

Var och hämtade ut bilen idag på verkstaden. Kostade 919:- för felsökning och smörjning av bromsar, men felet kvarstår fortfarande. Dom kunde inte åtgärda felet då det är problem att komma in i datasystemet. Så jag måste lämna in bilen på Seat-verkstad i hopp om att dom kan lösa det. Vilket betyder innebär ytterligare felsökning.
Ringde Berners och bokade tid. Han jag pratade med sa att det lät komplicerat, så han satte ett tak på priset för felsökningen. 2200:-.
Med andra ord så kommer sammanlagt enbart felsökningen gå på över 3000:-. Sen ska alltså felet åtgärdas också. DYRT!

Cordobans dagar i min ägo äro räknade!

Imorgon ska jag spela på Lotto igen. Måste ju vända nån gång.

Ha en trevlig helg, själv ska jag jobba. =)

Upphittat...

... i mobilen.


     

Blandade bilder man går och bär på.

Bild 1. En räv som stryker runt vårt hus nästan varje dag och är icke skygg för människor. Jag är däremot skygg för den. Den är ju stor som en hund =S
Bild 2 är från nyår, cigarrökning i ja/nej/vet inte-parken.
Och bild 3 är på vår goa lilla granne som har myst ner sig i vår soffa.

Shoppingbegär

Råkade handla lite efter jobbet idag.  2 kassar plus lite till på Ikea. Och ett par byxor på HM.

Men jag har ursäkter för allt jag köpte =)

Hittade en vit lampa på Ikea som blev perfekt i vårt vardagsrum.

Men det kliar fortfarande i fingrarna, det är mycket mer jag vill handla till huset.
   

Ja ä inte bitter

Jo förresten, det är jag.
Motgång efter motgång.

Igår gick bilen sönder. ABS-lampan har lyst nån vecka, men eftersom jag inte haft tid, lust och pengar att åtgärda det och det inte är akut, så har jag låtit det vara.
Men igår på väg till jobbet började bilen att tjuta, högt! 3 lampor lyste, så jag fick stanna och ta upp instruktionsboken till bilen. Stod att bromsverkan var nedsatt och att jag inte skulle vara säker på att det fungerar just.
Shit, vad illa tänkte jag. Vände om och tog sambons bil. Nu har jag lämnat in bilskrället på verkstaden. Får se hur dyrt det blir... Den ska säljas till våren, nu har jag fått nog!

Förra veckan blev vi tvugna att byta telefonnummer. Det ringde flera samtal om dagen till oss och sökte olika företag. Visade sig att numret står kvar på Eniro som "Gamla Och Nya Byggnader I Sundsvall AB". Visst har vi byggt och renoverat mycket men...
Vi fick alltså ett nytt nummer. Igår kväll ringde det nån och la på. Sen idag har det ringt och sökt nåt företag plus en som bara la på igen. Så nu kollade jag om det stod nåt på Eniro. Jo, mycket riktigt så står det  "Norrlandsfotografen Öiwind Berggren" på det numret. HELT otroligt!
Men vad som var ännu märkligare var att hans hus var vi med och budade på.

Man börjar ju undra om det är nån som skämtar med oss.

Sjunde mathimlen

Igår var vi och hälsade på Helena och hennes familj. Vi har varit kompisar i över 30 år! Sjukt länge!
Dom bjöd på fantastiskt god mat. Vi kom till "sjunde mathimlen".
Hade en supertrevlig kväll. Tydligen gick det en hel del vin också. Men jag mår prima idag så det var nog hälsosamt mycket.

Idag har vi haft släkten på besök. Eftersom vi inte firade mig förra helgen då jag blev sjuk, så tog vi och åt smörgåstårta idag istället. Fick ju frysa in tårtan. Kul med kalas.
Höll knappt på hinna med oss pga. skottningen. Jösses vad snö det har kommit. Dessutom så har vi slänt ner mot parkeringen, så det betyder att vi måste skotta så höga vallar. Blev helt färdiga.
Tror det är läge att skaffa snöslunga om det här ska gå smidigt.
Men jag ska väl inte gnälla, jag gillar ju snö och vinter.

Imorgon är det jobb 8.30-20.15. Så det är väl lika bra man går och knyter sig om man ska orka. Förkylningen hänger kvar så man är inte i topptrim.

Neggo med bad luck

Har inte gått nå vidare för mig på sista tiden... Därför jag inte orkat skriva. Allt tär på psyket.

Började med att diskmaskinen gick sönder, började läcka vatten. Och eftersom jag hade köpt den på Ikeas fyndavdelning så får jag ingen ny utan jag fick pengarna tillbaka. Så då fick vi lägga på 2000:- och köpa en ny.

Sen köpte vi ju en spis veckan innan jul. Nu har dom sänkt den 1000:-. Som tur är så har El-Giganten prisgaranti i 30 dagar. Men det är ju omständigt. Dessutom hade vi beställt en torktumlare där som var försenad. Ingen har ringt, så vi åkte dit igår och kollade med dem om den hade kommit. Tjejen vi fråga sa "ja den finns på lager så det är ju bra om ni hämtar den så fort som möjligt." Kanske dom skulle ha ringt då...?! Puckon!

Åkte upp på Media Markt och kolla lite. Träffade en gammal arbetskompis som jobbar med vitvaror. Köpte en där istället som blev biligare. Tog pengarna tillbaka på El-giganten och tjänade 700:-.

Köpte en byrå på Ikea häromdagen, som det var en liten skada på = billigare. Men när jag skulle sätta ihop den så var den felborrad. Fick åka till Birsta och byta delar.

Sen golvet som vi lagt in i både kök och hall har det nu blivit rea på. 150:- rabatt per kvadrat. Och vi köpte 15, så det var en del pengar vi gick miste om. Sen blev det ju inte bättre av att det har blivit fel på golvet. Det har släppt ifrån 2 plattorna, så vi har skickat in bilder, vi får se vad som beslutas.

Kaklet i köket och klinkersen i badrummen har det också blivit rea på nu, 70%!!! Kul!

Man kan säga att vi handlade i fel tid på året...

Avslutningsvis så är det min födelsedag idag. Jag har 38 graders feber och hostar som fasen. Ingen tårta blev det heller... Men jag har iallafall fått ett antal paket levererade till dörren, plus blommor och paket från Anna och mängder av grattishälsningar på Facebook. Tack!

Hoppas mitt 32:a år blir bättre än det 31:a.

Nu måste jag vila, innan jag svimmar.


Fredá

Riktigt skönt att sluta kl.10 en fredag för att sen vara ledig hela helgen. Hoppas jag får massor gjort här hemma.

Nästa vecka blir jag ett år äldre. Eller ja, en siffra högre. Men idag var jag in och köpte en dunk vin på bolaget och fick visa leg. Underbart! Sen att Emma som jag jobbat med i 1,5 år hela tiden trott att vi är ungefär jämngamla gör ju inte saken sämre. Hon är nämligen 24.
Bra att säga när folk frågar om man inte ska skaffa barn snart, "men jag är ju bara 24".

Hörde nåt lustigt på radion idag på väg hem ifrån jobbet. Det handlade om att en massa palestinier var inblandade i kravaller i Oslo, värsta nånsin tydligen, poliser hade blivit attakerade hårt. Dom spelade upp en ljudupptagning och det lät rätt kul, trots sammanhanget. Dom skrek en massa saker på norska och det låter ju inte speciellt hotfullt, mest bara kul.

Tänk ett hot på norska, det skulle man ju inte kunna ta på allvar.
"Jeg trenger å döde dig, pass på!"

Ha en trevlig helg!

Nyår

Ja, då var det dags att lägga ut lite bilder från nyårsfesten. Trevlig och lite blöt fest. Snapsglaset fylldes alltför många gånger upp till ytspänning.
Fantastiska värdinnor som hade gjort ett jättejobb. Supersnygg lokal. Och det blev en helkväll med mycket blandat folk.

     

     

Julen 2008

Vi flyttade ju in i huset 3 dagar innan julafton. Det skulle givetvis städas efter renoveringen. Denna kille var till stor hjälp. Snacka om nogrann.

     

Julafton firade vi hos lillebror med familj och Mamma och Pappa. Vissa uppskattade pappret mest. Men han är söt som tomte. Storebror blev trött av all väntan på tomten.

       

  

Juldagen var vi med Olles familj och släkt och åt kalkon.

   

Moget av mig att jäklas...


RSS 2.0