Inredningsfavvisar

Jag säger bara Simon & Thomas. Dom är ju för underbara!

Exakt alla deras inredningstips och ideér kanske inte faller mig i smaken. Men dom är väldigt underhållande.
Simons vassa svenska ord, mitt i en mening på engelska är ju bara sååå roliga.

Löövli!


Otäck dokumentär

Såg en dokumentär på 2:an igår som hette Blybarnen. Handlade om att företaget Boliden på 80-talet betalade ett företag i Chile för att ta emot kemiskt avfall.
Det chilenska företaget lät dock avfallet ligga utan att behandla avfallet och med tiden byggdes ett bostadsområde upp i närheten. Nu har dom barnen som växt upp intill deponiplatsen fått grova bestående men av olika slag pga. dessa gifter, bla. benskörhet, cancer och skador på nervsystemet. Eftersom ingen som bodde i området visste att det var gifter, så har barnen lekt i arsenik, bly och kvicksilver m.m.
Ingen har tagit på sig skulden, företaget lades ner efter några år. 
Svensken som jobbade som miljöansvarig på företaget på den tiden, följde med killen som gjorde dokumentären ner till Chile, för att se vilka konsekvenser det fått. Fy fasen vad hemskt för han att få träffa alla som är sjuka pga. beslutet han tog på 80-talet. Han jobbar som domare i miljödomstolen idag, vilken merit han hade med sig...?

Jag är lite fascinerad av sådana här dokumentärer. Tycker det är så otäckt hur man för inte alltför så längesedan, trodde att om man inte ser gifterna så finns dom inte, i princip.
BT Kemi i Täckomatorp har ju stått för en av de värsta skandalerna i Sverige. Men tänk vad mycket som inte har upptäckts ännu.

Fredag den 13:e och I-landsproblem

Vet inte om jag har haft otur eller bara rena I-landsproblem hittills idag.

Igår var rörmokaren här och gjorde de sista grejorna i badrummen. Han limmade bla. fast toastolarna, så nu får vi inte sitta på toastolen på 1,5 dygn. Tur man har brorsan som bor bredvid.

Sen så började dagen med ett cellprov på vårdcentralen. Det är det absolut värsta jag vet! Jag har banne mig haft ångest för det i 3 veckor.
När jag skulle åka iväg så hade låset på förardörren frysit, så jag fick ta Olles bil.
Kom hem och åt frukost. Tog mig som vanligt en kopp kaffe efteråt men märker efter ett par klunkar att det är nåt som inte stämmer. Gammal mjölk! Hua!

Var tänkt att jag skulle sätta klart Easycover i källaren idag. Men jag tror att jag skippar det. Utifall att de små irritationsmomenten fortsätter.

I helgen ska jag hjälpa M&P att passa brorsans barn över helgen. Det kan ju bli både kul och lite jobbigt. Men jag behöver ju inte kliva upp med dom på morgonen, så det är ju positivt =)

Nu ska jag ta och städa upp efter rörmokarbesöket igår. Dom rörde sig över hela huset med skor på... Suck.
Sen är det dags att bege sig tvärs över gatan.


Neurotisk krokodilfarbror

En sån blev jag attackerad av idag!

Vi kör mjukdjurskampanj på jobbet. För varje mjukdjur som säljs så går 10 kr till UNICEF och Rädda Barnen.
Jag gick mittemellan alla jättelånga kassaköer när en man stoppade mig.

- Vad kostar mjukdjuren, jag vill skänka lite.
- Öh, ja den här krokodilen kostar 99:- till exempel.
- Okej, ja jag vill ju skänka lite.
- Ja, men köp en sån du.
- Ja, jag vill ju skänka lite.
Sen tar mannen krokodilen och trycker hastigt den mot min mun!? Samtidigt som han gör ett litet ljud. What! Sen går han!

Men hallå, vad hände!? Jag blev hyffsat chockad. Det var ju dessutom ca. 300 pers som hade möjlighet att se detta om dom råkade titta åt mitt håll. Jag blev tvungen att gå ut på bakomlagret för att skratta.

Han såg ju helt "normal" ut, propert klädd, var i 55 års åldern skulle jag tippa.
Förut slog det mig att han måste haft tvångstankar. Eftersom han upprepade samma sak flera gånger. Plus att han gjorde nåt märkligt, lite som man kan tänka ibland på nåt tokigt, men aldrig skulle göra...

Vilken bragd. Jag har tvångshånglat med en leksakskrokodil in public!

Ja ja, man får väl vara glad för att man jobbar där man jobbar. Tänk om man hade jobbat i en fiskchark och nån tryckt upp en lax mot ansiktet och sen gått...

Se upp för krokodil farbrorn!


Stockholmshelg

Vi hade det jättemysigt i helgen hemma hos AnnaL. Kul att komma iväg lite och kul att umgås med Annorna!


Vi kom ner på fredag lagomt till lunch. Så vi åkte in till stan och åt. Handlade diverse förnödenheter såsom vin och godsaker. Blev sushi till midag, sen drack vi vin och surrade en massa.
Lördag var det shopping på schemat. Jag var återhållsam, köpte endast ett plagg. En kjol, tro det eller ej... =O Plus lite diverse småprylar som örhängen, kökshanduk m.m.
Men Annorna kan ju det där med att shoppa, så dom hade betydligt fler påsar med sig hem.
På kvällen blev det tapas och vin på Söder. Mycket gott! Och vi blev fruktansvärt mätta!

Gick ju mindre bra att fasta på vin å drinkar ;-)

Jag misstänker att det inte dröjer alltför många månader tills nästa gång vi tar en tripp ner igen.

RSS 2.0