Hotter than hell

Oh my lord, vad varmt det är! 39 grader i solen. Tur att det fläktar litegrann. Ska strax iväg och fixa morsdagsdagspresent, sen ska jag kasta mig i solstolen =)

I fredags var det jättetrevligt hos Per och Anna (Thomas var med oxå). Bästa restaurangen i la stada =) Först hämtade dom upp mig hemma och sen bjöd dom på supergod mat. Blir svårt att kontra, med tanke på att man inte är världsbäst på matlagning.

Igår var det middag hos Lind´s. Dom hade besök från Dalarna så vi blev ett gäng på 9 pers. Hade svällt upp i fötterna när i skulle åka dit, så jag fick inte på mig några skor. Vänsterfoten är fortfarande svullen, tror det beror delvis på att jag belastat den extra mycket sista tiden. Man känner sig som en gammal tant...

Idag blir det middag hos Mamma och Pappa, med brorsan, farmor och vi. Brorsans familj har stuckit till Nyköping, så dom små är tyvärr inte med. =(
Blir väl en avslappnad middag istället. Får åka dit, lägga sig i skuggan och invänta grillat.


Äntligen helg!

Efter en tröttsam vecka så har jag landat.

Tog och satte lite fröer i trädgårdslandet förut, inte för att jag har gröna fingrar. Men det kan ju vara kul om det kommer lite morötter, sockerärter m.m, misstänker att brorsans ungar tycker det är lite kul också. 
Var på Plantagen efter jobbet och inhandlade en solstol. Vi fick presentkort av våra snälla kompisar i inflyttningspresent.



Har nu invigt den, men tyvärr så gick solen i moln efter endast en halvtimme.
Fick istället fikafrämmande i form av bror med fru. Inte ofta man har dom här, vi är alltid hos dom annars.

Nu ska jag ska tvaga mig, sen ska jag åka in till stan och grilla med Per, Anna och Thomas. Mycket trevligt ska det bli =)

Olle jobbar så han får hämta upp mig sen. Fint, så man kan ta ett par glas vin.

I helgen kan det eventuellt bli nån loppisrunda. Ska på minst en familjemiddag och minst en familjefika också. Så det blir nog inte många lugna stunder. Najs!

Rysk filosofi

Den här historien drog min brors svärfar på brorsans bröllop. Den är översatt först från ryska till tyska, sen till svenska (där av stavningen). Guben är tysk till ursprunget så med hans kraftiga tyska brytning så lät det hur bra som helst!


Huvudet är tungt

Har extremt ont i huvudet. Känns som nån bulldozer kört över mig. Ska strax iväg på jobbet. Ska väl prata med chiefen om hur det blir här framöver.

Fick veta igår att vi kommer bli tvugna att börja jobba kl. 5 till hösten. Fyyy fasen!
Den ena motgången efter den andra.
Undra om livet ska vara så här jäkla komplicerat?

Kanske är allt detta som gör att man har ont i skallen. Har väl inte sovit så bra inatt.

Nä, nu måste jag snabba mig på lite.

Diagnos - känd

Jaha, idag blev man väckt av farbror doktorn som ringde och berättade svaret på kontraströntgen.
Stressfraktur it is.
Satan!

Måste fundera och fundera över hur det här ska gå. Enligt han så får jag absolut inte gå mycke på betonggolv. Måste avlasta foten och det tar ända till hösten innan det är återställt. Plus att jag sen måste vara försiktig och ha dämpade skor.

Men great!

Upptäckte i förrgår att jag fick 2000:- för lite på förra lönen. Tänk om jag hade haft dom pengarna den här månaden som var när jag har gått på knäna... Och tänk om jag inte hade upptäckt det alls! Kanske är bättre att vi gör våra egna löner, eftersom ingen på lönekontoret verkar få ihop det iallafall.

Nä nu ska jag tänka ljusa tankar resten av dagen. Får se om jag lyckas.

Adíos!

Piffning

Depressionen och surpuppe-attackerna har varit något lindrigare idag på eftermiddagen. Kastade ett salladshuvud i golvet mitt på dagen när det var som jäkligast. Kändes mycket bättre efter det.

Har piffat i källaren och garaget. Har tagit ner dom gamla äckliga gardinerna från 70-talet som fått hänga sen vi köpte huset. Sydde till nya och satte upp. Satte också upp frostad-film på garagedörrarna. Men hade beräknat fel så det räckte inte till båda. Det kommer bli betydligt bättre än innan när det är klart.

Vi fick taket insatt i badrummet idag, så nu är det "bara" att koppla in allt så som badkar, toastol och tvättställ. Sen ska det piffas även där =)

Blir sugen att få klart i hela källaren nu. Få ordning på alla kartonger som står undangömda. Kanske får riva ut allt i sommar och gå igenom vad som ska behållas.

Ikväll ska jag se på Bonde söker fru, tv-nörd som jag är.
Nu ska jag gå och laga till lite tacos, orkar inte engagera mig i nån avancerad matlagning idag.

Buenos nachos ;-)


Medlurad

Drog igång och skulle till och måla i morse, när jag insåg att jag inte hade någon pensel som var duglig. Gick över till Beijers filial mittemot(Brorsan) och där blev jag medlurad att åka till Sidsjön och mata fåglar med småkillarna. Kunde ju inte stå emot, trots att jag har lätt fågelskräck.
Skönt att ha varit ute halva dan, men fick ju tyvärr inget gjort hemma.

Nu ska vi strax iväg till M&P och hjälpa dom med att kratta till tomten, dom dränerade om i helgen. Får med oss brorsans äldsta kille oxå. Han är besatt av att kratta, så det kommer väl till pass. Barnarbete...

Önskar att jag hade en liten slant till övers nu, känner för lite miljöombyte. Kanske åka ner till Estocolmo och Fröken L eller nåt liknande. Men det dammar i plånkan tyvärr.
Men Lottovinst på lördag kanske...

Imorgon blir det långdag i Birsta, krismöte och sen jobb till stängning. Undra hur det ska gå, hoppas inte på att vi måste börja kl. 5. Håll tummarna!


Energikick tack

Vart tog all energi vägen. Tror fasen jag har varit trött sedan nyår. Har hur mycket som helst att göra. Men inget som helst sug att ta tag i något. Irriterande, med tanke på vilken energi jag hade i höstas...
Kan ju inte ut och gå heller pga. att jag vill vila foten när jag är ledig. Får ju så jäkla ont när jag jobbar.

Igår när jag åkte hem från jobbet var jag närmare döden än nånsin tror jag. I höjd med Fläsian så kom en mötande bil över på min sida, ca. 20 cm bakom min bil tack vare att jag hann styra undan lite. Han åkte så pass långt över att han var på strecken till väggrenen innan han "vaknade till" och svängde tillbaka. Bilen bakom mig hade enorm tur att dom höll avståndet och hann väja. Annars hade dom frontat.
Jag pratade med Pappa i telefonen samtidigt. Han blev rätt paff med tanke på hur jag skrek.

Grannen försökte få med mig på tur med barnen idag. Men jag tror jag ska stå emot och ta mig i kragen. Måste göra nån nytta!
Fasen, nu kom solen fram! Då vill man ju inte vara inne... =(

Trög morgon

Försöker ruska liv i mig själv. Känner mig mörbultad. Har antingen sovit för mycket eller för oroligt.
Somnade innan alla bidrag ens var visade i går på Schlagern. Såg aldrig norges birdag. Vaknade kvart över tolv och såg eftertexten rulla.

Vaknade tidigt i morse av att herrn kom hemrullande. Redigt berusad! Och inte kunde jag somna om när det stank sprit och nån snarkade skithögt. Irriterande!

Hade tänkt fixa en massa inne idag i källaren. Men det är ju så fint väder ute. Så jag känner att jag bara måste ut.
Får väl gå över till brorsan en sväng.

En låång dag

Håller på att somna nu. Blev en fullspäckad dag, trots att jag bara jobbade 2,5 timmar.

Först i morse var det besök på sjukhuset för kontrast-sprutan. Åkte efter det in till stan en kortis. Sen tillbaka på jobbet för lite shopping och lunch.
Efter det var det bara att bege sig till baka till sjukhuset igen för röntgen.
Fick ligga på nån slags "bana" som åkte in under en gigantisk kamera. Sen ligga blickstilla i 5 minuter gånger 2. Så det var ju smidigt. Får svar inom en vecka.

Handlade matvaror i stan. Åkte hem och städade hela huset. Hade ju blivit ett lager damm på övervåningen av att det borrades en massa i källaren när pannan installerades.
Fattar inte hur dålig hanterkare är på att städa efter sig. Låg elkabelbitar och rörstumpar i typ hela källaren.

Satt och tittade på Talang förut. Oj vad jag skrattade åt den här killen!

Imorgon bitti ska jag skjutsa Olle till stan för tennis + fest. Själv ska jag hjälpa mamma att passa brorsans barn. Så vi lär ju ha det vi gör.
Ska titta på Schlagerfinalen på kvällen hade jag tänkt.

Ha en trevlig helg!


Dyr vecka

Blev saftigt hål i plånboken den här veckan.

Vi har fått en ny panna installerad igår och idag. Luft-vatten-värmepump. = minus 95.000:-
Fick en elräkning idag på 11.800:-. Dom bytte mätare här hemma, så det blev avläsning när vi låg som sämst till. Annars jämnar det ju ut sig lite mer under sommaren.
Plus att badrumsräkningen kom på drygt 30.000:-
Yippie!

Fast pannan är ju en investering för att vi ska få lägre elräkningar.

Nu blir det till att spurta med källarrenoveringen. Så vi kan värdera om huset så fort som möjligt.
Hmm... Undra om man ska ta tag i allt i helgen.

Imorgon ska jag på kontraströntgen av foten. Ska få en spruta på morgonen, sen ska det tas bilder av foten mitt på dagen. Betyder att jag måste tillbringa timmarna därimellan i Birsta. Men det ska nog gå bra. =)

Har ju blivit lite problem på jobbet nu när vi ska lägga schema för höste/vintern. Tydligen har dom lagt morgonpassen från kl. 05. Utan att berätta det för oss! Surprise! Smart av dom, det är ju inte ens lagligt att utöka arbetstider utan att förhandla med facket.
Så jag hoppas få veta hur det går imorgon. Vägrar börja kl. 5! Då skulle jag ju måsta kliva upp 03.50 på morgnarna.
Hade väl varit ok om jag hade varit bagare kanske...

Ett icke delikat problem

Kom hem från jobbet för en stund sedan. Möttes av jordens stank inne. Hua! Har iallafall fått avloppsproblemet fixat. Som tur var så var det utanför tomtgränsen det satt fast. Så vi slapp betala =)
Annars hade det kostat 2000:-.

Men nu till ett annat problem. Hur får man bort lukten? Vädrar ju för fullt, men det blir ju så kallt inne.

Det var lite av en "skitdag" i det stora hela idag.
Gylfen gick sönder på jobbet i morse, så jag har fått gått hela dan med ett gem som höll byxorna på plats.
Har haft skitont i foten vissa stunder idag också.

Men men, efter regn kommer solsken =)

Tror jag ska gå och hälla ut Ajax runt i hela huset nu...

Adiós!


Söndag

Idag har vi försökt fixa med avloppsproblemet. Men utan nån vidare framgång. Eventuellt ska Sundsvall Vatten komma och kolla imorgon om dom kan hjälpa oss. Men om det är stopp inom tomtgränsen så måste ju tyvärr vi betala. Så hoppas det är ute på gatan...

Var hos brorsan och grillade med familjen idag. Mamma fyllde år igår och brorsan nästa helg, så vi firade dom lite.

     

Gammelfarmor och brorsans lille har haft kafferep på lekstugans bro hela eftermiddagen. Lite kul att dom sitter lika...

Nu är jag helt färdig. Ska gå och kika på Wipeout nu.


Rensband och tårar

Skulle ner i källaren förut och hämta den nytvättade helgkostymen(Läs mysbyxor) Möttes av att det var över halva tvättstugugolvet med vatten. Men yippie.
Har ju sett att det rann undan dålig häromdagen, men nu var det ju riktigt illa.
Fick ösa bort allt vatten och sen låna rensband av brorsan för att göra rent i ledningen. Men inte gick det, hittade fasen inte röret ut från brunnen eftersom det var vatten i den och mörkt. Och inte hittade vi ficklampan heller. Gav upp operationen och fortsätter imorgon.
Förresten så hade inte helgkostymen torkat helt heller. Riktigt botten.

Blev dock lite gladare nyss. Berg flyttade in hos Dregen! Fantastiskt program, precis som jag misstänkte.
Skrattade så tårarna kom när Berg trashade gäststuga och Dregen låg sked med Luuk.

Nu måste jag snart knoppa. Upp 04.50 imorgon för arbete till 16.

Dokumentäröverdos

Idag ser jag faktiskt ljuset i tunneln. Känner mig fortfarande seg och snuvig, men ändå piggare än igår.

Farbror doktorn ringde häromdagen. Berättade att dom inte såg nån fraktur på röntgenbilderna. Men att det är så svårt att se, så jag ska få komma tillbaka och få nån slags vätska insprutad i foten och sen röntgas igen.
Det kan tydligen bli kroniskt om man inte gör nåt åt detta. =S
Har ju känts rätt bra nu när jag inte jobbat på flera dagar iaf.

Undra vad jag ska göra nu då. Har ju sett varenda dokumetär som visats dom senaste dagarna. Är lite less på det nu, även om man får lära sig en massa intressanta saker.

Tror jag måste ut och se lite folk imorgon. Annars får jag väl en chock när jag ska jobba på lördag.
Kanske kan få en glimt av brorsans småkillar redan ikväll om jag har tur.

När svininfluensan kom till byn

Jag har blivit förkyld =( Eller kände rättare sagt, kände av det redan i lördags, men det bröt ut i måndags. Blir hemma imorgon också, har lite feber nu.

Har verkligen inte tid eller råd med det nu. Lämnade in bilen på verkstad i måndags. Verkar som att det kommer gå på 4.500:-. Får veta idag. So funny funny...

Helgen var ju trevlig iallafall. I lördags kom det ett gäng tjejer hit och vi åt och drack en massa. Sen for vi in på Aveny. Kul att träffas, vissa ser man ju nästan aldrig nu för tiden. Här är några bilder från kvällen.

     

Inget kalas utan krasch! =)

Girls night out

Vad jag längtar tills imorgon! Ska bli så kul att träffa tjejerna. Middag, tjejsnack och eventuellt en sväng på stan.
Får väl se hur det slutar. Återkommer med bilder.

Blev en riktigt seg dag på jobbet idag. Lite kunder och långt arbetspass. Somnade förut i soffan efter endast en kvart in på en film. Ska väl gå och knyta mig nu. Måste ju upp i tid och rodda inför imorgon.

Hade en mysig kväll hos Per och Anna igår. Med mycket god mat!

Var ju riktigt bra väder idag, men hann ju tyvärr bara vara ute ett tag på kvällen och träffa brorsans små godingar.
Hoppas det blir fint väder imorgon också. Kanske man kan sitta ute på altanen en stund på kvällen.

Ha en trevlig helg! Själv ska jag nu vara ledig i dagarna 3 =)


RSS 2.0