Snö och snuvig

Förkylningen har kommit på besök. Som om jag hade tid med det. Not!
Ska bita ihop och gå på jobbet ändå, har ju inge feber, men ont i bihålorna som fasen och snuvig. Hoppas det ger sig.
Mysigt iallafall att det snöar, men mindre mysigt om man måste börja skotta redan.
Imorgon har jag tänkt tapetsera sovrummet, här är tapeten. Den är mer blå-grå än den ser ut på bilden.



Har redan tapetserat klart det rum som ska bli datarum, blev en ljusgrå enkel tapet. 
Imorgon är det svensexa för min bror, så Olle är ledig från husfix. Jag är lite sugen på att dra på mig en lösmustasch och hänga på, borde väl funka tycker jag?


Nytt

Nu så är dörren på plats! Blev riktigt bra, hela huset ser annorlunda ut. Måste byta brolampa också, den passar inte med dörren. Och bidén på bron ska givetvis också bort. (Men hur långt den ska har jag inte bestämt mig för än.)
Obs! Jag har redan börjat riva runt i den frodiga trädgården. Har tagit bort en bit häck(Den man ser till höger på första bilden), så man kan köra fram till bron med bilen. Var ju djungelvarning innan... 

     

Polack i tidigare liv?

Fortfarande kvar i rivningsstadiet när det gäller husrenoveringen.
(Förutom sovrummen som är klara för tapetsering=)
Pappa har jonglerat på en stege ovanför trappen och rivit och kapat. Mamma har stått nedanför med hjärtat i halsgropen. Ett tag stod både hon och jag och höll i varsin hälla på hans arbetbyxor. Då sa han "Tror ni verkligen att dom där skulle hålla för mig om jag föll ner?" Hmm... Troligen inte. Men jag misstänker att han har varit polack i tidigare liv. Säkerheten går inte direkt först, när det gäller han själv. Och han är effektiv som f*n!

Lite bilder ur processen i köket. Nu är det äntligen full takhöjd i trappen också.

       


Föredetta matkällaren+duschrum, som numera är det blivande badrummet med stort badkar. Känns iofs som om det är en bit kvar. Dessutom är det ju jordgolv under gruset, så vi måste bila upp hela golvet, isolera och sen lägga golvvärme för att efter det kunna sätta klinker.

      

Imorgon ska jag ut och fixa hela dan. Har ju fått en ny ytterdörr installerad också, måste kolla hur det blev =)
/Hälsningar från byggmästarinnan

Helg med hippa

Stannade hemma i fredags. Var kanske tur det så jag pallade med 2 lägenhetsvisningar på lördag morgon, plus möhippa mellan kl. 13-01.
Den blivande bruden to be(Brorsans tjej), blev ju sjuk natten till fredag. Så vi fick dra ner på aktiviteterna. Kunde ju inte ställa in allt då vi hade bokat kock som kom och lagade mat. Och hennes 3 systrar hade tagit ledigt och skulle komma upp från Nyköping, plus 2 kompisar från Örebro. Tur i oturen var att bruden "bara" hade ont i halsen på lördag.(Vilket visade sig idag att hon hade halsfluss som hon gått för länge med =S)
Vi hade iallafall jättetrevligt. 12 tjejer och en kock! Lite lekar, vinprovning med blindtest, uppdrag till bruden och surr om massa gamla minnen.



Vi spottade råttor och hade tävling med gummiband... Fruktansvärda miner blev det.

      

Bruden fick gå igenom gamla flörter som vi skrivit namn på ballonger, när hon berättat om varje fick hon spräcka ballongen.

 

Vila vs. party

Jobbigt! Jag är trött som fasen, helt slut plus lite ont i skallen. Men samtidigt sugen på fest.
Hur ska jag lösa det? Tror jag åker till "Projektet" och skruvar ihop lite köksskåp.
Får se om man shapear upp sig och blir piggare?
Skulle vara rätt skönt att slockna i soffan oxå... Men det var ju inte igår man var på 30+.
Dessutom är ju Anna hemma, så man skulle ju vilja träffa henne oxå.
Hjälp! Giv mig styrka att orka festa! Eller nåt.
Gimlet ser iofs lockande ut.


Det rullar på...

Mycke nu i görningen... Planerar möhippa för brorsans blivande fru, försöker inhandla alla saker som behövs och planera upplägget av alla etapperna i renoveringen och dessutom jobbar jag en massa den här veckan. Det snurrar lite nu. Men nästa år får jag vila =) 
Har ju fin fin hjälp i renoveringen som tur är. 

        

 Lilla "Byggare Bob" och min Padre.

Fullt ös, medvetslös...

Har haft en otroligt besvärlig dag på jobbet idag. Och med det menar jag att jag fått dom flesta kunder som har haft de mest underliga och annorlunda problemen. Var så det rök ur öronen ett tag efter all hjärnverksamhet. Skönt att jag är ledig imorgon iaf! Men det blir ju inge vila för det. Hårt arbete i huset =)

Såg Idol förut. Alice är min solklara favorit! Så cool och duktig! Jag håller mina tummar för henne!


Turkish-maffian och mintgröna bidéer

Kom hem igår kväll efter hårt arbete i huset. Parkeringen är proppfull av bilar plus grannens stora husbil. Helt omöjligt att ta sig in till min parkering. Irriterande!
I huset bredvid vårat, som ägs av samma person som vårat hus, finns det en frisersalong. Tanten som haft den har precis flyttat ut. Numera ägs den av Turkish-maffian och har JÄTTESTORA siffror på priser över hela fönstret. (Billigt) Dom hade "inflyttningsmöte" igår. Räknade till 7-8 bilar, plus grannens husbil, på en parkering som egentligen rymmer 3-4 bilar. Jag fick parkera på trottoaren och gå och be dom flytta bilen. "Hej, är det nån av er som äger den röda Opeln?" Alla tittar förvirrat på mig. Till slut säger en "Aha, red opel" och en annan kommer med ut och ska flytta den. Jag berättar att "det kommer snart en bil till som ska in", sen parkerar jag och konstaterar att han ställde bilen på exakt samma ställe igen. Smart! Not!
Tänkte efteråt att om såå många hade det såå svårt att fatta vad jag sa, trots att det inte var så avancerat. Då är det ju stor risk för att det blir rätt många "Boy George-klippningar" i den där frisersalongen...

Ska bli såå skönt att flytta!

Går finfint med rivning, slipning och målning. Men lite trist att skiljas från den mintgröna bidéen. Kanske ska ställa ut den i trädgården och ha blommor i till sommaren =)


Riv och slit!



Så här ser vårt blivande tv-rum ut under rivningsprocessen. (Damm i luften) Snacka om att sjögrästapeten satt! Kommer väl inte kunna röra armarna imorgon. Kanske kan sitta på en stol och titta när Olle jobbar. =) Han har ju haft ledigt idag och spelat tennis med efterföljande "bankett".  
Hade massa besök idag, Ullis med syskonbarn, Jeanette, Kattis & Janne.
Plus brorsans familj som sprang mellan husen. Dom är ju för snäll, fick middag där. Goda grannar!
Nä, nu ska jag åter till tv-soffan. Invänta Extra Extra =)

Ha en god afton! Auf Winerschnitzel!

Otur!

Har varit hemma i 2 timmar och på den tiden har allt gått snett! Jag är så bitter nu! Nästan så man skulle ta sig en tröst cigarett eller nåt annat dåligt...
Först går jag till tvättstugan och laddar maskinerna. Fyller på sköljmedel. När jag ska fylla på tvättmedel i den ena maskinen så drar jag ut lådan lite extra. Visar sig att "nåt pucko" har tagi bort spärren, så jag får ut hela lådan och tappar den i golvet. Hela jag blev full i sköljmedel, plus golvet. Fronten gick sönder, så jag måste väl ringa hyresvärden imorgon.
Sen sätter jag mig  och äter. Tappar mat på mattan. (För givetvis satt jag i vardagsrummet.)
Sätter mig vid datorn. Har fått ett mail att det badkar vi ska köpa är det 10-11 veckors leveranstid på, för dom har tagit slut! Kul!!! Not!!!
Börjar leta andra badkar. Viftar på tårna. Råkar komma åt den stora strömbrytaren och allt i sovrummet blir svart! IRRI!
Glömmer dessutom bort att starta inspelning på ett tv-program, så jag missar 20 minuter.

Oturen började redan igår. Fick ett brev att jag är avanmäld från A-kassan. Arbetsförmedlingen har tappat bort ett brev från mig, som jag postade direkt i deras brevlåda... Fick ringa i morse och övertala dom.

Det här känns inte som ett omöjligt scenario just nu.



Nu ska jag gå och duscha, så om jag inte har gjort nåt inlägg på sisådär några dagar, så kan ni ju kolla upp om jag drunknat eller nåt.

Medaljonger i mängder

Har varit och rivit ner massa tapeter ikväll. Tyvärr kommer jag nog inte hinna ut nåt imorgon.
Jag som var sugen på att fortsätta! Men 2 rum är klara iallafall.
Här köket innan jag rev ner dom fina tapeterna.
Men jag har sparat en bit som nog kommer bli inramad framöver.
Läckra, men man skulle nog utveckla epelepsi efter ett tag... Lite synd är det att köket ska rivas, köksluckorna är i extremt bra skick, trots att de är så gamla. Ingen som vill ha lite retro kök?

      

Husägare

Jaha, då var man med hus då. Och ägare av en stor skuld på banken. GULP!


Har tyvärr jobbat ända till 20.30 ikväll, så jag fick inte åka ut och betrakta ägorna idag. Men imorgon så åker jag ut efter jobbet, tror Mamma kommer en sväng oxå. Så det blir väl till att lägga papp på alla golv och förbereda. Men jag vet att både hon och jag är sugen på att provriva sjögrästapeten...

Rörmokaren skulle titta förbi också. Så det ska bli intressant att förklara vad som ska göras. Pappa som har lite koll är ju tyvärr i fjällen och fiskar. Men det ska nog lösa sig. Kapa lite här och kapa lite där. Eller?


RSS 2.0