Dopp i det blå

Idag blev det årets första dopp! Var underbart att vara ute i Björköfjärden och ligga i halvskuggan. Lyssna på båtar och vattnet som kluckar. UNDERBART!



Blir nog samma sak imorgon om vädret fortsätter. Inte mig emot!

Igår var Per & Anna här och grillade. Lite vin, lite mat och några drinkar. Mycket trevligt! Måste göras om! 

Nä, nu ska jag nog ta bort sanden mellan tårna. En kalldusch hägrar!

SEMESTER!!!

JIIHHHHAAA! Vad underbart att få vara ledig i 3 veckor! Det behöver jag verkligen! Varit rätt mycket sen i höst. Husrenovering med diverse otur, plus extremt många sjukdomar. Tar på krafterna.
Blir nog bra att få vila min stackars fot också. Har haft rätt mycket värk till och från dom sista dagarna.

Micke J har ju kastat in handduken å. Jäkligt synd! Fast han har väl varit ett vrak de sista åren, så det var kanske inte så oväntat. En av dom största har han ju varit iallafall. Det ska bli intressant och se om det blir typ som efter Elvis död. Folk lär väl tro att han lever fortfarande och dylikt.

Idag slutade jag kl. 10. Sen fick vi fikafrämmande av svägerskan och småkillarna. Firade till lite att det var semester och fikade ute på gräsmattan.



Sen på eftermiddagen var jag barnvakt och fick hjälp av Mamma och Pappa efter en liten stund.
Jag tyckte det var så soligt åt dom, så jag fixade en plats i skuggan, av ett mål... =) 



Imorgon blir det grillning på kvällen med Anna, Per och eventuellt Kicki & Tobbe. Ska bli kanontrevligt! Har laddat för sommar drinkar =)
Eventuellt kanske det blir några timmar vid havet på dagen. Måste få känna av havsbrisen! Lovely!

Welcome to the Jungle

Har suttit ute och läst på altanen. Det är så otroligt grönt på baksidan. Känns som det är lite too much växter nära altanen. Dom drar ju åt sig en hel del kusar också. Vilket jag hatar!

Så det är som bäst när det fläktar lite...





Nu har jag iallafall värmt upp den inför semestern. Fast jag hoppas på att vi ska få tillbringa mest tid ute med Mamma och Pappas båt, åka ut och sola i Björköfjärden. 

Monteringselak

De bidde inge bilstädning.
Jag tog och monterade ihop Olles födelsedagspresent istället. Han fick en vattenslangsvagn, av sina bröder med familjer.

Tacka vet jag Ikea, det här var rätt bökigt... Gillar inte monteringsbekrivningen. Man vet ju inte vilken ordning allt ska sättas fast.


Ledig dag i solen

Härligt att det är såå fint väder idag då jag är ledig! Lite för-semester =)
Har endast 3 dagar kvar nu att jobba. Eller kanske mer 2,5 dagar. Slutar kl. 10 på fredag!

Funderar på att städa bilen nu, så jag kan sätta mig i solstolen sen och läsa eller bara lyssna på lite musik.

Midsommarafton

Först åt vi sillunch här hemma med brorsans familj. Nubbe på Nyköpings... Gott!
  
Kvällen tillbringade vi i Nolby hos familjen Berg-Falk. Blev en kanonmysig kväll med extremt god mat och dryck. Sara bjöd på jordgubbs-mojito som var riktigt god. Synd bara att det inte var nån sommarvärme ute. Fast man får väl vara glad att det inte regnade iallafall. Kom hem relativt tidigt. Vilket gjorde att man mår bra idag och är rätt pigg.


Grabbarna grus.



Nu väntar vi på att brorsans barn ska ha sovit klart. Sen blir det nog en liten loppisrunda söderut.

Dagen före midsommar

Då fyllde Olle år och hela släkten kom hit på smörgåstårta. Det var fullt ös med bla. 4 pojkar mellan 3,5-6 år. Huset blev plötsligt inte så rymligt som man i vanliga fall tycker...
Kul var det iallafall!





Ett steg närmare

Fick hjälp av borsan att bära in badkaret i badrummet nere. Har ju varit lite spänning innan, då vi insåg att det är 3 cm högre än måttet vi fick av säljaren. Hade man vetat det innan hade jag tagit en 10 cm bredare dörr, eftersom vi ändå bytte den gamla. Men en hel del lirkande och bändande, så fick vi till slut in det. Endast några rispor på dörrkarmen. Men det känns helt ok, bara det gick in. Man är ju van att det går käpprätt åt skogen jämt, så man blev ju lite förvånad.

Kanske måste ta och montera ihop kommoden nån dag här, så det bara är för rörmokaren att koppla på allt. Fast elen måste ju fixas till badkaret och takspotarna också. Så det är inte "bara" innan det går att använda allt.



Ser inte så inbjudande ut just nu. Men sen så ska det bubblas! Tänk att komma hem en fredag efter jobbet, ta med sig ett glas rött och lägga sig i badet och lyssna på musik. Oooh vad najs!

Midsommar ska firas på 2 ställen i år. Först sillunch här hemma sen grillfest i Nolby. Hoppas på bra väder bara, blir jobbigt annars ifall vi cyklar...

Rollergirl

I morse när jag vaknade var det någon som strött rosa rosenblad över hela min bil. Eller så var det vinden och regnet som pinat trädet bredvid bilen. Beror på hur man vill se det. Tror jag väljer det första alternativet.



Kan inte låta bli att tycka om sånt här väder. Mysigt! Ingen ångest över att vara inne en hel dag.

Idag har jag friserat Olle(Han såg ut som nån i Leningrad cowboys, så det var panik.) Sen drog han in på bio med en kompis. Och då passade jag på att måla klart i källaren. Var på håret att färgen skulle räcka...
Men vad mycket bättre det blev med äggskalvitt istället för mintgrönt... Känns större och mindre Fritzl-känsla där nere nu.
Är så sugen att fortsätta in i tvättstugan och pannrummet. Får se om det sker imorgon. Är ju ledig då.

Nä, nu kommer strax Olle hem med kinamat från blåhuset. Måste fixa lite!
Adios!

Oväntat besök

Låg och drog mig i morse när jag hörde en knackning av en liten hand på ytterdörren. Det var lilla L som kom på besök. Han visade upp nån såpbubblepistol som han var så glad över. Jag frågade om hans mamma visste att han gått till oss och han svarade ja.
Han gick in och kolla runt lite, sa att han var lite törstig. Så han fick en festis i köket. Efter en stund sa han "jag ser mamma". Så jag kollade ut och hon såg rätt förskräckt ut. Gjorde några gester med ena armen och nickade. Då förstod jag att han hade ju rymt hemifrån den lille rackaren.

Han fick iallafall fika lite med oss och titta på Ice age. Kanske inte var så smart när jag tänker efter att "belöna".

Det ska bli intressant det här. Hans lillebror brukar ju också som oftast försöka ta sig hit. Så när han blir lite större och kan släppas ur sikte, så kommer nog han hit ofta. Bäst att bunkra med glass kanske. Fast då kommer dom väl bosätta sig här. =S

Men dom är ju så söta!


I drömmarnas värld

Sitter och drömmer mig bort. Tror verkligen jag behöver semester. Men det är bara 8 arbetsdagar kvar nu =)

Fast önskan är ju att åka utomlands efter sommaren. Jag hoppas verkligen att det blir så, då jag har sparat en vecka tills dess. Men det är ändå inget som kan bokas ännu på ett tag, så jag får hålla ut.

Kollade på massa resor och hittade denna bild.



Ska den verkligen inspirera till att välja hotellet som den visas för? What?
Kanske man blir sugen om man har en fettisch för frotté eller nåt?

Nu ska jag gå och zappa lite. Blev ensam hemma ikväll, så det är jag som är master of the fjärrkontroll. =)

Btw, klockan är över elva och jag har inte somnat ens en minut i soffan ikväll. Rekord!


Oflytet is back

Att det aldrig kan gå smärtfritt någon gång! Blir sååå less!

Igår när jag kom hem från jobbet tyckte jag det luktade illa i köket runt diskho-området. Hittade inget, så till slut så tog vi bort sockeln under. Och vad ser vi där, slangen som går ner i från diskhon har "ploppat" upp och det har sipprat ut avlopssvatten! KUL! Mögel fläckar och prickar på väggen(Som endast är ett halvår!) Nu är frågan hur man går till väga. Lite svårt att se ner i golvet då det bara är 18 cm högt under skåpet. 

Idag när jag kom hem så hade vi fått en påminnelse från Telia, på en faktura där det var med nummerändring. (Men det skulle inte vi stå för då Telia hade gett oss ett nummer som ett företag nyss haft.) Så jag ringde för 1 månad sedan och dom skulle ta bort summan och skicka ut en ny faktura. Men icke! Blev till att ringa dit igen!

Hade varit och handlat massa mat på Coop i morse efter jobbet. Kom hem och gjorde en gigantisk kycklingsallad som skulle räcka både till lunch och middag.Givetvis så gick även det åt skogen!
Var nåt fel på fetaosten. Smakade sååå illa! Både Olle och jag var nära att spy. Ryser när jag tänker på det. Har fått pepprat i mig halstabletter för att få bort smaken. 
Köpte 2 förpackningar, så vi öppnade även den andra. Och den var lika läskig! Så jag ringde till Coop och berättade, så inte fler blir överraskade av detta. Skulle få igen pengarna om jag kom in med kvittot. 
Så nu måste jag åka och handla nåt nytt till middag... Inte för att jag kommer ha nåt sug på mat på ett antal timmar... Hua!

Har alla andra också sån här oflyt. Eller är det bara vi? 
Det är nästan så att den där reklamen från IF med råttorna som har oflyt passar in på oss. Allt kan verkligen inträffa...
Hyreslägenhet känns nästan lockande nu. =(


 
Ett bakslag till å jag hoppar i Nilen.

Prisa gud för skatterna...

...här kommer skatteåterbäringen =)

Jag äntligen fick man en slant på kontot! Tyvärr är det ju inte många timmar dom får vila på mina konton =(
Hade ju elräkningen på 12.000:- och räkningen för eldragningen vid pannbytet som slutade på 7.000:-. Detta är alltså förutom alla andra "vanliga" räkningar...

Semesterresa i höst känns väldigt avlägset just nu. Buhuu.

Lottovinst, kom gärna och hälsa på vilken dag som helst.

/Gnällspiken

5 kvar

Jaha, då har man avverkat helgen då. Har inte gjort mer än jobbat och sett några timmar tv denna helg.
Sanslöst vad trist egentligen.
Nu har jag 5 dagar kvar att jobba innan jag blir ledig. Märkligt att ha 7-dagars perioder när man jobbar 75%...

Hoppas det händer nåt skoj till veckan. Iallafall till helgen åtminstone.
Fast iofs är jag lite sugen på att jobba extra pass på söndag. Men jag får se hur det blir. För nu jobbar jag endast en helgdag på 7 veckor. Så det kanske vore bra med lite extra cash, då det är helgerna som ger pengar i den här branschen.

Är såå sugen att sticka utomlands efter sommaren. Har ju liksom sparat en veckas semester för det också.
Rhodos, Kreta(Igen) eller kanske Cypern. Rhodos har direktflyg från S-vall. Till Kreta går det att åka ifrån Umeå. Men ska man till Cypern måste man ner till Arlanda.
Åsså var det ju det där med pengarna förstås.

Surmulet

Surmulen himmel och jag är ledig även idag. Betyder det att jag måste vara inne och fixa en massa?

Har nyss varit och ansat barret. Blev liite för kort, eller annorlunda eller vad man nu ska säga. Men det växer ju ut som tur är. Å det är ju sommar så det är ju skönt med kort. Värsta är bara att det var jättenära att jag kunde sätta upp det i en pyttesvans innan. Men men.

I helgen är det enbart jobb som gäller. 18.5 timmar ska jag jobba sammanlagt. Men eftersom det är röddag båda dagarna så ger det ju extra klirr i kassan =)

Nu är kaffet klart! Måste ta mig en stoor kopp.


Att antasta en pil

Det är vad jag har pysslat med i några timmar. Sågat och sågat och hängt i grenar. Kapat och burit bort allt till komposten som nu är full.

Ändå har jag bara naggat lite i nederkant. Når ju bara 4 meter med stegen. Och trädet är ca. 15 meter högt. Gigantiskt!
I fjol så barkade de förra ägarna av trädet för att det ska börja självdö. Resultatet i år är att det faller extremt mycket grenar på backen. Ingen höjdare att sitta och sola under...
Det måste bara bort! Trots att pil är mitt favvoträd. Växer in i avloppssystemet tyvärr.



Har spolat bort allt frömjöl från altanen och sågat av en bit av en jättebuske som ska bort helt nästa år. Så det fanns en viss arbetsgnista inom mig fortfarande. Iallafall när jag är utomhus.

Arborist kanske skulle ha varit nåt för mig...?

Skulle ha jobbat extra 4 timmar imorgon, men det blev inställt. Märkligt. Undra om det är tillåtet att avblåsa mindre än ett dygn innan? Typiskt. Behöver pengarna! Stämplingsdagarna är ju helt slut nu.

Undra om man ska ta en dusch, annars kommer det nog skjuta ut pilskott i huvudet på mig. Tycker också det småkryper lite överallt just nu. Oiihh... Hua.

Vaket

Ännu en ledig dag =)

Och solen skiner, även om det blåser rätt mycket.
Tro vad man ska hitta på idag då?

Provade att gipsa lite nere vid trappen igår, men det gick mindre bra. Kanske ska ta mig an något nytt renoveringsobjekt idag istället.

Igår kväll såg vi 2 filmer i rad. Och jag somnade inte en enda gång! Med tanke på hur ofta jag somnat i soffan det sista halvåret så är det ett rejält rekord! =)

Vi såg "Bride wars" och "Wallander - Hämnden". Ingen av dom var så där fantastiskt bra, men Wallander var snäppet bättre.

Hemarbete

Ja då var man ledig i 2 dagar då =)

Men nu måste jag verkligen ta tag och göra nån nytta här hemma... Problemet är bara vart jag ska börja!?

Har nyss varit hos grannen och druckit kaffe. Barnen och mamman är lediga idag, så det kommer väl sluta med att dom övertalar mig att vara med dom istället för att göra nån nytta.

Är så sugen på att resa nu. Är ju planerat att vi skulle åka till España och hyra hus till hösten. Men som vanligt så blir det väl avblåst. Spanar på charterresor lite utifallatt...

RSS 2.0